Op deze pagina geven we antwoord op de vragen die het meest gesteld worden over Houtspel.nl. Ben je op zoek naar de meestgestelde vragen over houten speelgoed in het algemeen? Kijk dan op deze pagina waar de belangrijkste vragen kort hebben uitgewerkt.

Heb jij nu een vraag die hier nog niet bij staat? Neem dan contact op zodat we je direct kunnen helpen.

Kan ik mijn bestelling ook afhalen?

Ja, dat is geen enkel probleem. Ons magazijn is gevestigd in Almere, waar je je bestelling op bijna elk moment kunt afhalen. Selecteer afhalen in het bestelproces en de verzendkosten vervallen automatisch. Afhalen is gratis en kan in principe enkel op afspraak zodat we zeker weten dat je niet voor een dichte deur staat.

Wat zijn de levertijden en verzendkosten?

In principe verzenden wij elke werkdag alle bestellingen die voor 14.00 uur binnengekomen zijn. De levertijd in Nederland bedraagt hierdoor 1 tot maximaal 2 dagen. Zendingen naar Belgie worden doorgaans in 2 dagen geleverd.

 

Het systeem berekent zelf de juiste verzendkosten. Deze zijn afhankelijk van de grootte van de producten, het gewicht en het afleveradres. In Nederland zijn de kosten maximaal €5,95. Voor België zijn deze kosten maximaal €8,95. Bij bestellingen van meer dan €75,- worden er geen verzendkosten gerekend. Lees hier meer over op de pagina Betalen en verzenden

Kan ik mijn speelgoed ook laten personaliseren?

Zeker, wij bieden personalisatie-mogelijkheden op verschillende producten. Het verschilt echter per product wat de mogelijkheden zijn. Neem daarom contact met ons op over de mogelijkheden.

De verzending kwam in een doos die zichtbaar al gebruikt is, waarom is dat?

Wij vinden het belangrijk om een zo klein mogelijke footprint achter te laten. Dat betekent ook dat wij binnengekomen verzendmaterialen wanneer mogelijk hergebruiken. Met name de dozen waarmee wij de producten van onze leveranciers ontvangen gebruiken wij regelmatig als verzenddoos.

Het lijkt alsof de doos van het product al open is geweest, hoe zit dat?

Dit klopt. Wij willen enkel producten toesturen waarvan we zeker zijn dat ze van voldoende kwaliteit zijn. Als we door de verpakking heen niet kunnen zien of de producten goed zijn, dan openen we deze dus zelf. Je ontvangt bij ons dus nooit tweedehands, maar wel extra gecontroleerd.

Kan ik ook langskomen en de producten in het echt zien?

Ja hoor, dat vinden wij alleen maar leuk! Op afspraak ben je van harte welkom in ons magazijn in Almere. Het maakt niet uit of je nieuwsgierig bent of gewoon niet kunt kiezen; Wij laten je met plezier alles zien zodat je altijd de juiste keuze kunt maken.

Is al jullie speelgoed ook FSC goedgekeurd?

Al onze speelgoed-merken leveren enkel producten die vervaardigd zijn van FSC goedgekeurd hout. Ook onze eigen producten zijn gemaakt van FSC goedgekeurd hout. Enkel van onze knutselproducten zijn we hier niet zeker van. Bij de knutselproducten hebben wij gekozen voor scherpe prijzen en hoewel wij enkel bij Europese leveranciers inkopen durven wij daarbij niet te garant te staan dat al het hout FSC goedgekeurd is.

Zijn jullie producten geschikt voor alle leeftijden?

Ja, we hebben speelgoed voor alle leeftijden, inclusief baby’s, peuters en wat oudere kinderen. Niet al het speelgoed is voor iedere leeftijd geschikt. Zo is speelgoed dat bestaat uit kleine onderdelen niet geschikt voor babys.

 

Naast houten speelgoed verkopen we ook knutselmaterialen en decoratiemateriaal. Hiervoor geldt in principe dat dit niet geschikt is voor de allerkleinsten en ook is dit niet geschikt om mee te spelen.

 

Twijfel je of een product geschikt is voor iemand? Neem dan even contact op en wij denken met je mee.

Is Houtspel duurzaam?

Houtspel streeft naar een zo duurzaam mogelijke operatie. Van gerecyclede inpak- en verzendmaterialen tot zonnepanelen. Maar ook van onze partners en leveranciers verwachten wij duurzame producten en een duurzaam (productie- of distributie)proces. Lees hier meer over ons duurzaamheidsbeleid.

Bieden jullie kortingen of promoties?

Onze producten hebben een eerlijke prijs en het is daardoor niet mogelijk om structureel kortingen te bieden. Wel doen we regelmatig kortingsacties om een specifiek product of een specifieke productgroep in het zonnetje te zetten. Houd daarvoor onze website, nieuwsbrief en social media in de gaten!

Bieden jullie ook cadeauverpakkingen aan?

Ja, met plezier pakken wij je bestelling in. We doen er dan ook een handgeschreven kaartje bij met de tekst die jij wilt. Wil je hier gebruik van maken? Selecteer dan de optie cadeauverpakking in het bestelproces.

Bieden jullie garantie op jullie houten speelgoed?

Ja, wij bieden garantie op fabricagefouten. Wij controleren alle producten voor deze naar de klant verstuurd worden. Mocht er bij aankomst, of na normaal gebruik van het product toch wat mis zijn? Neem dan contact met ons op.

Accepteren jullie retourzendingen?

Ja, wij accepteren retourzendingen binnen een termijn van maximaal 30 dagen. Retouren moeten aangemeld zijn anders kunnen wij deze niet verwerken. Bekijk ons retourbeleid op de pagina Betalen en verzenden

Product toegevoegd aan verlanglijst