31 72 Grimms houten regenboog voorbeelden

De houten regenboog van Grimms is een van de best verkopende producten van Houtspel.nl en dat begrijpen we helemaal want de regenboog is niet alleen mooi, hij biedt ook nog eens tal van mogelijkheden! In dit artikel geven we voor elke dag van de maand een idee/voorbeeld van hoe er met de regenboog gewerkt kan worden. De ene dag wat makkelijker en de andere dag juist heel moeilijk en dat is precies wat de regenboog zo veelzijdig maakt: Hij biedt voor elke leeftijd talloze mogelijkheden en uitdagingen.

Bekijk hier ook alle houten regenbogen van Grimms

 

Update: Deze en vele andere mogelijkheden (in totaal 72!) kun je nu ook makkelijk als pdf downloaden. Download hier 72 voorbeelden met de houten regenboog van Grimms.

1 Gebruik de regenboog als decoratie - kinderkamer

Gebruik de regenboog bijvoorbeeld als decoratie. De regenboog is namelijk zo mooi dat hij prima op de kinderkamer gezet kan worden. Zo breng je in een oogwenk kleur in de kinderkamer.

Houten regenboog als decoratie

2 Maak je eigen poppenhuis 1

Tover de regenboog om tot een poppenhuis. Met slechts enkele poppenhuis meubels en een paar poppetjes wordt de regenboog in een oogwenk een geweldig huis waar je poppetjes de leukste avonturen kunnen beleven. En het leukste is, je kunt elke dag een nieuw en prachtig huis voor je poppetjes ontwerpen!

poppenhuis . poppenhuis . poppenhuis

3 Maak de mooiste regenboog-bloem

Bouw de regenboog om tot de mooiste bloem. Alles wat je nodig hebt is een houten regenboog en een heleboel geduld. En opeens staat hij daar: je kleurige bloem om heerlijk van te genieten.

Houten regenboog bloem

4 Bouw een dinosaurus

Kijk eens wat er over de grond loopt. Daar gaat een echte dinosaurus! Alles wat je nodig hebt zijn wat bogen van de regenboog en een beetje geduld, fantasie en behendigheid.

 regenboog dinosaurus . houten dinosaurus

5 De houten regenboog stapelt zichzelf!

Hier geen foto maar een heus houtspel filmpje! Waarom? Omdat een foto niet dit leuke trucje laat zien. Het is even oefenen om de regenboog goed te stapelen maar .... dan heb je wel wat!

6 Speel het ballenspel

Ideaal voor een regenachtige vakantiedag, dit regenboog ballenspel is heel simpel op te zetten en zal veel plezier geven. Alles wat je nodig hebt is een houten regenboog, een bal en een schoolkrijtje om punten op de bogen te zetten en dan rollen maar! PS, na afloop kun je met een vochtig doekje eenvoudig het krijt weer van de regenboog afvegen. De bogen kunnen tegen vocht en je zult de kleuren er dus niet van af vegen.

houten regenboog ballenspel

7 Flatgebouw voor dieren

Je kunt de regenboog makkelijk ombouwen tot een flatgebouw waar de dieren van Cheekeyes hun intrek hebben genomen. Een leuke en gezellige manier om je dieren 's avonds op te ruimen en nog leuker om te betrekken in je spel. Wist je trouwens dat zo'n flatgebouw bouwen lastiger is dan je denkt? Probeer het maar eens!

dieren flatgebouw . houten flatgebouw dieren

8 Bouw een kip

Hip hip hip, voor je het weet bouw je met de regenboog een mooie kip! Met een goede hoeveelheid fantasie kun je alle soorten dieren en figuren maken. Kijk maar eens wat jij allemaal voor dieren kunt verzinnen. Verderop in deze lijst hebben we alvast nog een paar dieren voor je verstopt.

houten regenboog kip

9 Of maak een complete dierentuin

Wanneer je de houten regenboog gaat combineren met de prachtige houten dieren van het bv het merk Holztiger, dan heb je alle ingredienten bij elkaar voor een complete dierentuin. Gebruik de bogen om verschillende dierenhokken te maken, zet er een paar dieren bij en spontaan ontstaat een prachtige dierentuin!

houten regenboog dierentuin . houten regenboog dierentuin

10 Rollen op de Ballenbaan

Maak van de regenboog een platte ballenbaan. Leuk om te zien en super voor de kleintjes om de fijne motoriek mee te oefenen! Om de bal over de baan te laten rollen moet je hem namelijk af en toe met gepaste kracht een duwtje geven.

11 Formeer een sierlijk slakkenhuis

Het lijkt heel makkelijk maar dit slakkenhuis is al voor de wat meer geoefende bouwer. Voor dit bouwwerk heb je je fijne motoriek nodig en vooral een heleboel geduld maar als het gelukt is, mag je met recht trots zijn!

12 Tunnels voor de treinbaan

De regenboog is natuurlijk heel leuk om in zijn eentje te gebruiken maar hij is ook uitstekend met ander speelgoed te combineren is zoals bijvoorbeeld met de houten treinbaan. In een oogwenk maak je er de mooiste bruggen en stations mee waardoor de treinbaan net een beetje interessanter wordt.

Treinbaan tunnel . Treinbaan tunnel

13 Gebruik de regenboog als decoratie - woonkamer

De houten regenboog maakt op vele manieren een fantastisch item om je (woon)kamer mee te decoreren. Bouw hem bijvoorbeeld eens om tot dit mooie bouwwerk en zet hem in de vensterbank. Succes verzekerd

regenboog als decoratie

14 Maak een woeste watergolf

Breng de zee in huis en bouw de houten regenboog om tot een woeste watergolf. Het is een bouwwerk dat de nodige oefening en bouw skills vraagt maar het resultaat mag er wezen!

Woeste water golf

15 Ballenbaan voor kleintjes

Natuurlijk kun je geweldig bouwen met de houten regenboog maar wist je dat je er ook hele andere dingen mee kunt? Zo kun je de houten regenboog ook heel goed ombouwen tot een ballenbaan! Alles wat je nodig hebt is een grote plank, een houten regenboog, een balletje en wat post it om de bogen tijdelijk mee vast te maken op de plank en dan.... rollen maar!

16 Op kleur of grootte sorteren

Gebruik de regenboog om op kleur of grootte te sorteren. Zet de regenboog neer en zoek tussen het speelgoed kleuren die precies overeen komen zodat er bovenop de regenboog een nieuwe regenboog ontstaat. Wij hebben hiervoor de houten dieren van Cheekeyes gebruikt met hun heerlijk vrolijk gekleurde bovenkanten maar natuurlijk kun je elk speelgoed dat je hebt gebruiken.

Sorteren en kleuren .

17 Speel met spiegels

Deze manier van spelen met de regenboog stond al een tijd op onze verlanglijst: Combineer de regenboog met een spiegel en er ontstaan weer allerlei nieuwe kunstwerkjes. Door de kleuren en vormen zie je steeds weer mooie oplossingen. Wij bleven maar bouwen (en foto's maken). Een echte aanrader!

spiegel en regenboog . spiegel en regenboog . spiegels en regenbogen . spiegel en regenboog . spiegel en regenboog

18 Hindernisbaan voor kinderen

Dat de regenboog heel leuk is om mee te bouwen dat is algemeen bekend maar je kunt hem ook heel goed gebruiken om spelletjes te maken voor je kind(eren). Leg de regenboog-blokken bijvoorbeeld eens neer als een hindernisbaan zoals hier.

Hindernisbaan

19 Maak een muziekinstrument

Denk outside the box en tover de regenboog om tot een muziekinstrument. Alles wat je nodig hebt is een houten stokje en de houten regenboog en de muziek kan beginnen!

20 Bouw een fantasiefiguur

Maak gewoon een mooi bouwwerk, het hoeft niet altijd wat voor te stellen natuurlijk!

Regenboog fantasiefiguur . Houten regenboog-14.jpg

21 Maak je eigen poppenhuis 2

In bijna elke kleuterklas is het het meest gebruikte stuk speelgoed: het poppenhuis. En dat is niet voor niets! Poppenhuizen zijn namelijk ontzettend leerzaam voor kinderen en doordat ze zo herkenbaar zijn, zijn ze ook erg leuk voor kinderen om mee te spelen. Natuurlijk zijn er vele soorten poppenhuizen te krijgen, ook bij ons in het assortiment maar wij snappen dat niet iedereen de plek heeft om een poppenhuis neer te zetten. Goed nieuws want dat hoeft ook helemaal niet! Van een paar simpele dingen zoals de houten regenboog, een paar peg dolls, de poppenhuis slaapkamer set van De Noest en een paar meubeltjes die je zelf eenvoudig maakt met onze knustelmaterialen maak je in een oogwenk het leukste poppenhuis helemaal zelf!

Regenboog poppenhuis . Poppenhuis inrichting . poppenhuis regenboog

22 Een ingewikkelde ballenbaan

Idee 22 brengt ons bij een nieuw regenboog filmpje. En wel eentje waarbij de regenboog is omgetoverd tot een prachtige ballenbaan. Onze kinderen konden hier geen genoeg van krijgen. Alles wat je nodig hebt is een grote plank, een houten regenboog, een bal en wat post-its om de bogen vast te plakken aan de plank. Klaar met de voorbereidingen? rollen maar!

23 Leg een zon

Speciaal omdat iedereen soms wel een lichtpuntje kan gebruiken hebben we een zonnetje gemaakt van de regenboog. Leuk om neer te leggen met kleine kinderen.

Let een zon

24 Maak de mooiste poppetjes

Dat je uitstekend kunt bouwen met de houten regenboog, dat hebben we al meerdere keren laten zien maar... wist je dat je ook hele leuke poppetjes kunt maken met de regenboog? Bouw de hond, de sneeuwpop of het poppetje bijvoorbeeld eens. Heb jij ook een leuk poppetje gemaakt? Wij worden heel blij van jou foto's!

Regenboog poppetje . Regenboog poppetje . Poppetje regenboog

25 Tunnel voor de bus

De tunnel is natuurlijk heel simpel maar daarom niet minder leuk. Gebruik de houten regenboog om een tunnel te creëren voor de bus of voor de auto's. Succes verzekerd!

Tunnel bus

26 3D mammoet

We hebben de regenboog omgetoverd tot een 3D mammoet. Het vraagt wel wat geduld maar dan plotseling doemt hij daar op uit het niets. Als deze mammoet goed gelukt is kun je gelijk daarna ook optie 29, de 3D hond proberen. Veel plezier!

Regenboog mammoet

27 Leg een bloem

Heb je de voorgaande 26 al gedaan, dan is het tijd voor wat makkelijks: Nu geen moeilijk bouwwerk maar een gezellig bloemetje. Speciaal voor jullie omdat we zo blij met jullie zijn en voor jezelf omdat je nu al zo veel mooie bouwwerken hebt gemaakt!

Leg een bloem

28 Bouw torens of een piramide

De houten regenboog leent zich met uitstek voor het bouwen van torens en piramides zoals deze die lekker stevig staat.

Toren of piramide

29 Maak een 3D hond

Heb je de voorgaande 28 ideeen allemaal al nagebouwd? Goed zo want die ervaring zul je nodig hebben om deze 3D hond te bouwen. Eerst hebben we de onderkant van de hond in elkaar gezet met de houten regenboog. Voor het hoofd hebben we twee bogen van de blauwe bruggenset gebruikt. Het kostte ons een half uur, een heleboel geduld en een vaste hand voordat hij stond maar ... het resultaat mag er zijn!

3D hond

30 Kleur sorteer-bak

Gebruik de regenboog bij het herkennen en benoemen van kleuren. Een leuke oefening om met kleine kinderen te doen. Leg een paar bogen klaar en speelgoed in deze kleuren (zoals blokken, dieren, duplo) en laat je kind de kleuren benoemen en bij elkaar leggen.

kleuren sorteren . kleuren sorteren

31 Expert-uitdaging: Bouw de cirkeltoren

Voor de allerlaatste tip hebben we een heel moeilijk bouwwerk in petto. Een bouwwerk voor gevondenen. Een bouwwerk waar we lang, heel lang, op geoefend hebben. 

We hebben een paar tips: Zorg ervoor dat de ondergrond niet te glad is (vandaar het kleed op de vloer). Zorg voor een windvrije omgeving (jaja, we hebben het ook buiten geprobeerd maar het wankele evenwicht van de toren werd met elk windvlaagje teniet gedaan). En de laatste tip is misschien wel de doorslaggevende, maak met een vochtig doekje de oppervlakken die de andere bogen raken een klein beetje ruw (simpel door met het doekje even over het oppervlak te wrijven). 

En dan beginnen we met bouwen. Eerst hebben we de twee kleinste bogen op de grond gelegd voor een stevige ondersteuning van de toren. De "cirkel" van bogen druk je eerst goed in elkaar en plaats je daarna op de grond tussen de twee bogen zodat hij stevig staat. Maak nu een volgende "cirkel" van bogen en zet deze heel voorzichtig op de onderste en zo verder. En ja, hij zal heel, heel vaak gaan vallen. Je zult je menigmaal afvragen of het wel echt mogelijk is. Maar uiteindelijk, als je het eigenlijk niet meer verwacht, staat hij dan toch! Tijd om even voor jezelf te juichen en een klein vreugdedansje te doen!

Cirkeltoren voor experts . Cirkeltoren . cirkeltoren op zijn kop

Voor de echte bouwexperts onder ons, de toren moet ook andersom te bouwen zijn, dus met de kleinste "cirkel" onderop en de grootste bovenop. Maar om eerlijk te zijn, verder dan de de laatste foto hierboven zijn we niet gekomen...

Product toegevoegd aan verlanglijst