Bauspiel

Bauspiel

De producten van het Duitse merk Bauspiel vallen op door hun originele vormen en prachtige kleurgebruik en zeer hoge kwaliteit. Het speelgoed wordt met de hand gemaakt en daarna geverfd met een natuurlijke verf. Het merk is begonnen is het met produceren met speelgoed voor kinderdagverblijven en dat kun je terug zien in de ontwerpen. Het speelgoed kan dan ook perfect met andere producten worden gecombineerd of op meerdere manieren gebruikt worden. 

Item 1-24 van 33 in totaal item(s)

BAUSPIEL HOUTEN SPEELGOED

Bauspiel is een relatief jong houten speelgoed merk wat in 2013 werd opgericht in Duitsland. De eigenaar Uwe Deckelmann was op dit moment al 20 jaar actief als maker en bedenker van houten speelgoed wat vooral verkocht werd aan kinderdagverblijven maar besloot in 2013 om zijn speelgoed een wijder bereik te geven. 

DUURZAAM, EERLIJK EN NATUURLIJK

Het merk Bauspiel staat voor verantwoord omgaan met het milieu. Bauspiel gebruikt voornamelijk beuken-, linde- en elzenhout. Daarnaast zijn er enkele producten die uit kersenhout gemaakt worden wat de producten een mooie roodachtige kleur geeft. Al het hout dat wordt gebruikt is afkomstig uit duurzaam onderhouden bossen. Daarna wordt het hout in Duitsland, Oostenrijk en Oost Europese landen tegen een eerlijk tarief met de hand verwerkt tot speelgoed. Als het speelgoed zijn vorm heeft gekregen wordt het gekleurd met in Duitsland gemaakte natuurlijke verf op waterbasis en worden er bij sommige producten gekleurde glimmers op geplakt. De lijm die hiervoor gebruikt wordt is tevens in Duitsland geproduceerd. 

KINDEREN BEPALEN 

Vrijwel al het speelgoed van Bauspiel wordt eerst uitgebreid uitgeprobeerd op kinderdagverblijven. Pas als de kinderen er heel enthousiast van zijn worden ze uitgebracht voor iedereen. Dit maakt het speelgoed van Bauspiel bijzonder én herkenbaar: Het speelgoed van Bauspiel is degelijk, stimuleert de ontwikkeling, kan op vele manieren gebruikt worden en de afmetingen van de verschillende sets zijn zo gekozen dat deze perfect met elkaar gecombineerd kunnen worden.

Naast houten speelgoed levert Bauspiel ook enkele vilten producten. Deze worden gevilt in Nepal en gemaakt van australische schapenwol. Uiteraard wordt ook hierbij goed gelet op de werkomstandigheden van de werknemers en het milieu wat betreft het verven en behandelen van de wol. 

Product toegevoegd aan verlanglijst