Ostheimer

Ostheimer

Het merk Ostheimer is een van de bekendste houten speelgoed merken en dat is niet voor niets. Sinds zijn oprichting in 1939 heeft het merk als uitgangspunt dat het speelgoed qua materiaal en vormgeving in harmonie met de natuur moet zijn. Extra doelstelling daarbij is om antroposofische initiatieven met pedagogische doelstellingen te stimuleren. De geschiedenis van de familie Ostheimer en Rudolf Steiner, grondlegger van de Vrije School pedagogiek, is nauw verweven. Daarom was het voor Margarethe Ostheimer een vanzelfsprekendheid deze pedagogische impuls te blijven ondersteunen en is dat nu ook voor haar opvolgers .

Bij de productie van de dieren staat voorop dat de natuur er niet onder mag lijden. Daarom worden alle Ostheimer producten gemaakt van hoogwaardige, biologische houtsoorten zoals Esdoorn, Essen of Linde hout die een PEFC certificering hebben. Daarnaast wordt alleen hout uit de directe omgeving gebruikt zodat herbebossing verzekerd is. Ook de gebruikte kleurstoffen en oliën zijn milieuvriendelijk en voldoen aan de hoogst mogelijke eisen. De gebruikte kleuren zijn natuurkleuren, zweet- en speeksel vast en zonder chemische toevoegingen en dus volledig gifvrij. ( DIN EN 71) Tot slot gaat iedere figuur in een oliebad ter afwerking en bescherming tegen vuil en stof. De productie wordt lokaal in Duitsland uitbesteed zodat het milieu ook zo min mogelijk belast wordt door het verzenden van goederen en de kwaliteit gegarandeerd kan worden.

Het productie proces wat ruim 75 jaar geleden in de werkplaats van Margarethe Ostheimer werd gestart wordt nu nog steeds gebruikt. Alle producten worden namelijk nog steeds met de hand vervaardigd en gekleurd door echte vakmensen. Na vervaardiging worden de producten voor een laatste keer grondig gecontroleerd alvorens ze hun stempel krijgen. Zo weet je zeker dat je met een kwaliteitsproduct van doen hebt. 

 

 

Item 1-24 van 61 in totaal item(s)
Product toegevoegd aan verlanglijst