Holztiger

Holztiger dieren

De handgemaakte houten dieren van Holztiger zijn stuk voor stuk kunstwerkjes. De dieren zien er uit alsof ze zo uit de savanne, het bos, de achtertuin of de zee zijn weg gelopen om nu allerlei mooie nieuwe avonturen te beleven. De houten dieren van Holztiger zijn zeer stevig, zijn uniek, zijn prachtig om te zien en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen voor speelgoed. De hoge kwaliteit dieren van Holztiger gaan geen jaren, maar generaties mee.

Item 1-24 van 135 in totaal item(s)

HOLZTIGER

Het Duitse merk Holztiger is in 1996 ontstaan uit de handen van houtsnijder Dietmar Botterbrod. Met enorme liefde ontwierp en produceerde hij in de afgelopen jaren een geweldig assortiment van houten bomen, figuren en dieren. In 2011 besloot hij zijn prachtige collectie onder te brengen bij de speelgoedleverancier Gollnest en Kiesel zodat het merk zou blijven voortbestaan.

HOUTEN DIEREN

De dieren worden allen met de hand gesneden uit esdoorn- en of beukenhout in een werkplaats in Roemenië. Nadat de dieren afgerond en geschuurd zijn worden ze met de hand geschilderd met een niet giftige verf op waterbasis, die de natuurlijke houtnerf niet bedekt. Na het schilderen worden de dieren afgelakt met een lak op waterbasis waardoor de dieren heerlijk glad en zacht aanvoelen en voor lange tijd hun mooie uiterlijk behouden.

SPIEL GUT

De houten dieren van Holztiger zijn niet alleen leuk zijn om naar te kijken maar ook zeer leuk en leerzaam voor kinderen om mee te spelen. Dit blijkt wel uit het feit dat meer dan 100 holztiger dieren het populaire “Spiel gut” label hebben gekregen. Dit label geeft aan dat een stuk speelgoed is getest op onder andere speelwaarde, materiaal, vakmanschap, duurzaamheid en veiligheid. Daarnaast wordt het speelgoed ook uitgebreid gecontroleerd op de aanwezigheid van schadelijke stoffen zoals PVC en weekmakers.

Product toegevoegd aan verlanglijst