Grimms houten regenboog

Grimms Houten Regenboog kopen?

De houten regenboog van Grimms is zeer populair en dat is niet voor niets. De regenboog is hét voorbeeld van duurzaam en handgemaakt speelgoed dat de ontwikkeling stimuleert, dat uitdagend is voor elke leeftijd en waar ook nog eens op oneindig veel manieren mee gespeeld kan worden. Bekijk ook deze 72 speel ideeën voor de houten regenboog om een idee van de mogelijkheden te krijgen.

Item 1-15 van 15 in totaal item(s)

Houten regenboog: Duurzaam en handgemaakt

De regenboog-sets van Grimms zijn uniek: Elke regenboogset word met de hand uit 1 blok hout gezaagd. De bogen zijn hierdoor allemaal een beetje verschillend. Geen enkele boog is perfect rond, de hout-tekening op de zijkant is per boog anders en ook de dikte per boog is niet overal precies gelijk. De bogen van verschillende sets zijn hierdoor dan ook niet naadloos uitwisselbaar. Jammer? Misschien. Wij denken echter dat de regenboog er juist mooier door wordt: Dit hét bewijs is van een puur- en eerlijk handgemaakt product, dat volledig gemaakt is van natuurlijke materialen. 

Grimms regenboog in verschillende maten en kleuren:

De regenboog van Grimms bestaat in 5 verschillende maten en per maat wordt de set in 1 of meerdere kleuren gemaakt. Oplopend in grootte bestaat de regenboog van Grimms in de volgende maten:

mini regenboog

De kleinste regenboog van Grimms is de mini regenboog. Deze is 11 cm breed en zo'n 4 cm diep, bestaat uit 6 blokken en eerlijk is eerlijk: Door zijn geringe afmetingen heeft hij zelfs wat extra aantrekkingskracht. De kleine regenboog kan perfect dienst doen als decoratie, is een geweldig kraamcadeau en ook als speelgoed biedt deze tal van mogelijkheden. Het is belangrijk om te weten dat deze regenboog door zijn maat wel wat breekbaarder is: Wilde kinderhanden of per ongeluk even staan op een van de boogjes zal het hout doen breken.

Houten regenboog middel

De regenboog in de middelmaat is 17 cm breed en is daarmee de kleinste regenboog van Grimms die als volwaardig speelgoed mag worden gezien. De bogen zijn per stuk rond de 1,2 cm dik en ruim 6,5 cm diep. Deze bogen kunnen wel een (flink) stootje hebben. De regenboog middel set bestaat uit 6 delen en bied op zichzelf een keur aan mogelijkheden. Vergeleken met de regenbogen middel plus en groot kan het aantal blokken wat beperkend aanvoelen. We zien dan ook vaak dat deze set als aanvulling gebruikt wordt bij een van de 2 grotere broertjes.

Regenboog 'Tien'

Deze maat regenboog van is nog vers van de pers en is eind 2018 aan het assortiment van Grimms toegevoegd. De regenboog 'tien' zit met haar 10 blokken tussen de originele regenboog met 12- en de middel regenboog met 6 blokken in. De regenboog is ruim 31 cm breed en de bogen zijn per stuk zo'n 1,2 cm dik. Qua diepte is deze boog gelijk aan de regenboog groot: 7 cm. Gevoelsmatig ligt deze boog qua speelmogelijkheden dicht bij haar grotere broer terwijl de prijs net wat zachter is.

Grimms regenboog groot

Dit is de maat van de originele speelgoed regenboog van Grimms en het succes van deze boog heeft het merk Grimms wereldwijd op de kaart gezet. Origineel was deze boog enkel in 'gewone' kleuren beschikbaar maar later kwamen daar naturel, pastel en monochroom bij. Deze originele set bestaat uit 12 delen, is 38 cm breed en 7 cm diep. De regenboog heeft de meeste speelmogelijkheden en aangezien dit de meest verkochte maat van de regenboog van Grimms is, zijn er bij deze regenboog ook de meeste aanvullende speelsets beschikbaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de regenboogvriendjes die qua kleuren gelijk zijn aan de bogen, of aan de regenboogschijven die niet alleen qua kleur maar ook qua maat perfect passen. Voor onze 72 Regenboog-speelideeën was deze set dan ook de basis.

XXL regenboog

Als laatste bestaat er ook een XXL regenboog van Grimms. Met zijn breedte van 91 (!) cm kan deze regenboog perfect dienst doen als klimrek. Let bij deze regenboog echter goed op: De XXL-regenboog van Grimms is hol van binnen en daardoor lang niet zo sterk als een van de kleinere bogen. Wij zien deze regenboog niet als veilig speelgoed en daarom word deze regenboog niet bij Houtspel verkocht. Grimms zelf onderstreept dat ook: Grimms zegt dat deze regenboog enkel geschikt is als decoratie. De XXL regenboog is een icoon dat staat voor inspiratie en creativiteit. Ultiem speelgenot, daarvoor zit je bij de regenboog groot helemaal goed!

Houten regenboog alternatieven?

Vanwege de grote populairiteit van de houten regenboog van Grimm's, zijn er steeds meer andere merken houten regenbogen gaan produceren. Elk merk doet het een beetje anders en elk merk maakt het kiezen van de juiste regenboog daardoor nóg moeilijker. Zoek je specifiek een Grimms regenboog, dan zit je hier goed!

 

Product toegevoegd aan verlanglijst