Waarom houten speelgoed

 

Houten speelgoed is duurzaam

Houten speelgoed gaat jaren mee en wordt veelal duurzaam geproduceerd. Met een mooi stuk houten speelgoed geef je een boom een 2e leven. Een goed voorbeeld hiervan is de rubberboom: wanneer de rubberboom ongeveer 15 jaar oud is, stopt deze met het produceren van rubber. Deze rubberbomen werden vroeger verbrand maar tegenwoordig vinden zij een nieuw leven als basis voor uren speelplezier.

Een ander goed voorbeeld van duurzaam houten speelgoed is speelgoed van het merk De Speelgaard. Dit Nederlandse merk is opgericht met als doel de wederopbouw van Bosnië te bevorderen. Het hout komt van kleine houtproducenten in Bosnië en het speelgoed wordt door Bosnische vrouwen vervaardigd. Door het kopen van speelgoed van De Speelgaard helpt u dus direct mee aan de wederopbouw en werkgelegenheid van een land dat nog dagelijks de gevolgen van de oorlog met zich meedraagt. Dat is duurzaam en maatschappelijk.

Houten speelgoed en het milieu

Bij het produceren van houten speelgoed komen geen schadelijke stoffen vrij terwijl dit bij het maken van plastic speelgoed wel het geval is. Ook gaat houten speelgoed langer mee en is het biologisch afbreekbaar. Omdat er in houten speelgoed geen giftige stoffen verwerkt zijn, is het daarbij ook gezonder voor uw kind.

Houten speelgoed als decoratie

Houten speelgoed is mooi. Hout heeft een warme kleur en vanwege de vormgeving is houten speelgoed vaak aantrekkelijk om naar te kijken. Bij veel houten speelgoed is het zo dat, wanneer er niet mee gespeeld wordt, het speelgoed perfect voldoet als decoratie in en om het huis.

Houten speelgoed stimuleert

Hout is een natuurlijk materiaal en lijkt te leven. Hout neemt de temperatuur van je hand aan zodat het lekker warm aanvoelt. Door de geur, de textuur, het gewicht en het geluid van hout wordt de ontwikkeling van de zintuigen gestimuleerd. Doordat houten speelgoed vaak niet tot in het laatste detail is uitgewerkt stimuleert houten speelgoed ook de fantasie en creativiteit. Over het algemeen heeft houten speelgoed geen batterijen voor lichten en geluiden waardoor uw kind zijn eigen creativiteit en fantasie beter zijn gang kan laten gaan.

Met bijvoorbeeld een houten blokkenset wordt ook de motorische en verstandelijke ontwikkeling gestimuleerd. Door het steeds netter stapelen, het onderscheiden van kleuren en het tellen van de blokken komen deze aspecten terug.

Houten speelgoed is mooi

Naast de vele maatschappelijke redenen om voor houten speelgoed te kiezen is houten speelgoed natuurlijk ook gewoon mooi. Je hoeft een stuk speelgoed maar even in je handen te houden om te weten dat je een mooi en kwalitatief hoogwaardig stuk speelgoed vast hebt! Houten speelgoed laat je genieten.

Product toegevoegd aan verlanglijst