Gluckskafer

Glückskäfer

Glückskäfer is een uitstekend voorbeeld van een leverancier met een uitgebreid assortiment antroposofisch houten speelgoed. Het handgemaakte houten speelgoed brengt met haar natuurlijke vormen en sprookjesachtige kleurgebruik een breed scala aan spelmogelijkheden met zich mee. Het speelgoed van Glückskäfer voldoet aan de strengste eisen voor duurzaam en veilig houten speelgoed. De producten van Glückskäfer hebben sterke gelijkenis met de producten van Grimms en deze kunnen dan ook goed met elkaar gecombineerd worden.

Item 1-24 van 32 in totaal item(s)

GLUCKSKAFER houten speelgoed

Het merk Gluckskafer is in 1950 ontstaan in Duitsland bij het bedrijf Metallwarenfabrik Beetle & Partner GmbH waarbij het zich richtte op huishoudelijk speelgoed zoals pannetjes en ander kookgereedschap. In de loop van de jaren heeft het bedrijf zich steeds verder ontwikkeld naar speelgoed dat geschikt is voor gebruik in het onderwijs. Vanaf het moment dat Gluckskafer in 1970 wordt overgedragen uit de handen van oprichter Erich Kafer naar zijn zoon Manfred Kafer veranderd het assortiment steeds meer naar duurzaam speelgoed.

EDUCATIEVE WAARDEN STAAN VOOROP

Vanuit deze verandering begint Gluckskafer in 1985 met een speciaal merk “kind en natuur” wat zich richt op duurzaam houten speelgoed en kinder verzorgingsproducten. Hierbij wordt niet alleen de nadruk gelegd op de duurzame herkomst van het speelgoed maar daarnaast wordt er ook erg gelet op wat je kinderen meegeeft met het speelgoed. Hierom wordt het speelgoed ontworpen met een antroposofische inslag waarbij wordt gekeken naar het individuele kind dat op zijn eigen manier met het speelgoed kan spelen. Het speelgoed van Gluckskafer is dan ook op vele manieren inzetbaar en stimuleert daarmee de ontwikkeling van het kind.

HOUTSOORTEN EN PRODUCTIEWIJZE

Voor het speelgoed wordt voornamelijk gebruik gemaakt van elsen- en esdoornhout afkomstig uit duurzaam onderhouden bossen uit Europa. Het hout wordt tot speelgoed gemaakt in een werkplaats in Bosnië waarbij zo veel mogelijk gebruik wordt gemaakt van een sociale werkplaats. Nadat het speelgoed is gevormd wordt het geschilderd met een verf op waterbasis die totaal veilig is voor kinderen en die de houtnerf nog laat zien.

Product toegevoegd aan verlanglijst