Grimm's

Grimm's houten speelgoed

Grimms houten speelgoed is duurzaam en handgemaakt speelgoed van de hoogste kwaliteit. Grimms is een van de bekendste merken van antroposofisch houten speelgoed dat zich onderscheid door haar vorm en kleurgebruik. De specifiek gekozen vormen en kleuren kunnen op verschillende manieren gebruikt worden en dragen daarmee sterk bij aan de ontwikkeling van het kind. (o.a. stimuleren van de fantasie, het versterken van het creatief vermogen, het leren omgaan met textuur-verschillen en het verbeteren van de oog-hand  coordinatie).

Item 1-24 van 209 in totaal item(s)

GRIMM’S HOUTEN SPEELGOED

Het in 1978 opgerichte Grimm’s Spiel- und Holz Design is gelegen in het Duitse plaatsje Hochdorf. De relatief kleine speelgoedleverancier heeft in de afgelopen 35 jaar een zeer goede reputatie opgebouwd in de productie van duurzaam en hoogwaardig houten speelgoed met een sterk antroposofische en montessori inslag.

KLEUREN, VORMEN EN EDUCATIEF VERANTWOORD

Het speelgoed van Grimm’s is vrijwel altijd te herkennen aan de schitterende en heldere kleuren en de hoge kwaliteit van de afwerking. Daarnaast kenmerkt het speelgoed zich ook door zijn veelzijdigheid, bijna al het speelgoed dat door Grimm’s geleverd wordt kan op meerdere manieren gebruikt worden. Zo zijn de puzzelstukken dik genoeg om ze als blokken te gebruiken en is het hout door zijn nog enigszins ruwe afwerking (het speelgoed van Grimm’s is nooit gelakt maar laat het oorspronkelijke hout in zijn waarde) erg goed stapelbaar waardoor gemakkelijk de mooiste bouwwerken kunnen ontstaan.

DUURZAAMHEID EN HET MILIEU

Naast een zeer goed oog voor de creativiteit en de ontwikkeling van het kind let Grimm’s ook zeer goed op het milieu. Zo is het hout dat Grimm’s gebruikt afkomstig uit Europese bossen die op duurzame wijze beheerd worden. Dit betekend dat er nooit meer hout gekapt wordt dan er weer bijgroeit. Voor haar speelgoed gebruikt Grimm’s onder andere elsenhout, lindehout, beukenhout en esdoornhout. Dit hout wordt in verscheidene kleine houtbewerkings werkplaatsen in Europa bewerkt zodat het speelgoed zijn originele en kenmerkende vormen krijgt. Hierna wordt het speelgoed naar de werkplaats van Grimm’s vervoerd waar het speelgoed op kwaliteit getest wordt, zijn prachtige kleuren ontvangt en waar het klaargemaakt wordt voor verder vervoer. Natuurlijk wordt er alleen olie of verf op waterbasis gebruikt zodat het speelgoed veilig is voor zelfs de kleinste kinderen. Hiernaast wordt er zo min mogelijk verpakkingsmateriaal gebruikt om het milieu niet verder te belasten.

Naast dat Grimm’s probeert het milieu zoveel mogelijk te sparen probeert Grimm’s ook nog op andere manieren bij te dragen aan een betere wereld. Zo worden er verscheidene producten (zoals de magneetpuzzels) gemaakt in sociale werkplaatsen en zijn meerdere producten getest in een therapeutische setting.

Vanaf het allereerste begin was Houtspel dol op dit fantastische en veelzijdig merk. We zijn dan ook zeer trots op onze uitgebreide Grimm’s collectie die nog steeds regelmatig wordt vergroot.

Product toegevoegd aan verlanglijst