houten cactus om zelf te maken

Meestal doen wij niet zo mee met de nieuwste woontrends en volgen wij gewoon onze eigen smaak. Maar soms komt er een trend voorbij die zo aansluit bij je eigen woonsmaak dat je opeens heel hip oogt (wij weten wel beter maar toch). Zo zijn wij plotseling heel hip nu plantjes in huis opeens helemaal Het zijn. Wij zijn dol op het frisse groen in ons interieur maar helaas, onze groene vingers laten het regelmatig afweten. Nu kun je dan natuurlijk overgaan op plastic planten maar .... zoals jullie intussen wel weten, wij houden niet zo van plastic. Daarom was het hoog tijd om een plantje te ontwerpen dat nooit dood kan gaan en wel onze goedkeuring kon krijgen. Het is een super cactus van houtplakjes geworden. Wil jij nou zelf ook zo'n leuke cactus maken? Kijk naar de bovenstaande foto en lees mee:

1. Leg de benodigdheden klaar. Voor deze cactus hebben wij gebruikt: een xl zak houtplakjes, een boormachine, een (zak)mes, een stukje schuurpapier, een hobbybrander en een lijmpistooltje.

2. Zoek uit de zak een paar houtplakjes uit die samen een leuke cactus worden en teken af waar de plakjes in elkaar moeten schuiven. Let er hierbij op dat je onder het onderste plakje van de cactus nog een extra houtplakje plaatst zodat de cactus in een plantenpotje kan blijven staan. Boor daarna bij de plek waar je afgetekend hebt een gaatje naast de rand van het houtplakje.

3. Pak het zakmes en snijdt de randjes van het geboorde gaatje bij zodat er een rechte gleuf in het houtplakje ontstaat. 

4. Als alle plekken die afgetekend zijn een gleufje hebben ga je de houtplakjes schuren met een subtiel schuurpapiertje. 

5. Graveer nu met de hobbybrander de stekels op de cactus. Wij hebben hiervoor de rechte punt gebruikt waarbij we het puntje net iets dieper in het hout hebben gedrukt waardoor er een basis van de stekel ontstaat. Let er bij het graveren op dat je het houtplakje met de onderkant naar je toelegt en de stekels voornamelijk naar boven en opzij laat wijzen. 

6. Zet de cactus nu in elkaar. Hierbij doe je eerst wat lijm uit het lijmpistooltje in het gleufje en druk je daarna de houtplakjes in elkaar. 

7. En klaar is je zelfgemaakte houten cactus! 

Related products

Comments (0)

No comments at this moment
Product toegevoegd aan verlanglijst