herfstboom knutselen van houtplakjes en vilt

Super leuk voor op de seizoenstafel is deze 3D herfstboom gemaakt van enkel houtplakjes en vilt. De boom geeft een super leuk resultaat en is helemaal niet moeilijk te maken. Benieuwd hoe wij te werk gingen? Kijk naar de foto hierboven en lees met ons mee: 

1. Leg alle benodigdheden klaar. Voor deze boom gebruikten wij: knutsel houtplakjes groot, knutsel houtplakjes dikknutsel houtplakjes, een lijmpistooltje en rood vilt, goudgeel vilt en geel vilt om de boom mee in te pakken. 
2. Begin je boom met de stam. Hiervoor zoek je een stapel van vrij grote houtplakjes uit, het is mooi als de plakjes iets groter zijn aan de onderkant van je stam en deze toelopen naar de bovenkant waar de plakjes iets kleiner zijn. Aan de bovenkant doe je een breder houtplakje zodat de takken een stevigere ondersteuning hebben. 
3. Lijm de houtplakjes met het lijmpistooltje op elkaar. 
4. Vorm de takken. Om de boom een beetje een natuurlijke vorm te geven zorg je ervoor dat de houtplakjes steeds iets verspringen zoals ze als het ware een trappetje vormen. 
5. Is je boom hoog en breed genoeg? Dan is hij klaar om ingepakt te worden met vilt. Omdat het nu herfst is kozen zij voor warme geel- en roodtinten maar uiteraard kun je deze boom aan elk seizoen aanpassen. 

Comments (0)

No comments at this moment
Product toegevoegd aan verlanglijst