Houten Sint en Piet decoratie maken

Ooh wat vinden wij in huize Houtspel de Sinterklaastijd toch gezellig. We dichten erop los, we zingen Sinterklaasliedjes (onder begeleiding van de Cimbaal) en we versieren ons hele huis in Sinterklaasstijl. Er hangt een Pietje in de lamp, de seizoensboom is in Sinterklaas-stijl, er liggen Sinterklaasboeken op de leestafel maar ... een Sinterklaas wandversiering hadden we nog niet. Dat kan natuurlijk niet! Dus gingen we aan de slag om een sfeervolle Sinterklaas versiering op Hout te maken. Wil jij zelf ook aan de slag? Kijk naar de foto hierboven en lees met ons mee:

1. Eerst legden wij de spullen klaar. Voor deze houten Sinterklaas decoratie gebruikten wij een houten schijf voor Sinterklaas en 3 houtplakken XL. Daarnaast gebruikten wij een potlood, (acryl) verf, een fijn kwastje, een harde kwast en een sate prikker. 
2. Eerst tekenden wij Sint en de Pieten op de hout. Wij deden dit uit de losse hand maar dit hoeft natuurlijk niet. We hebben Sint en Piet namelijk ook voor jullie uitgetekend. Alles wat je hoeft te doen is de pagina te downloaden en je kunt aan de slag. De Sint en Piet vind je hier. 
Wanneer je papier is uitgeprint maak je de achterkant (dus niet de kant met de afbeelding) zwart met vetkrijt. Leg nu de Sint op het hout met de afbeelding naar boven, trek met een pen de lijnen over, haal het papier weg en je zult zien dat de afbeelding nu op het hout staat.
3. Met een fijn kwastje kleurden wij de Sint en de Pietjes langzaam in. Sommige kleuren zoals het wit moesten twee keer, de donkere kleuren pakten in 1 keer. 
4. Zorg er bij het inkleuren voor dat je de veer van de pietenpet eerst dezelfde kleur als de pet geeft. Dit zorgt later voor een egaler resultaat. 
5. Wanneer de Pietjes zijn ingekleurd kun je ze de roetvegen geven. Dit doe je door de harde kwast heel lichtjes in de zwarte verf te dopen en daarna met de kwast zachtjes op het gezichtje van de Pietjes te stempelen. Zorg ervoor dat je niet te hard drukt zodat het roze van het gezichtje er nog doorheen te zien is. 
6. Pak nu je fijne kwastje en zet met zwarte verf een lijntje om de Sint en de Pieten heen en teken de ogen, de neusjes en het mondje. 
7. Klaar voor de finishing touch. Stempel met een heel fijn kwastje een klein beetje roze op de wangetjes. Pak hierna de sate prikker en doop hem in de witte verf. Stempel hiermee een klein wit stipje in de ogen van Sinterklaas en Piet zodat je afbeelding echt tot leven komt. 
8. En klaar is je wandversiering van Sint en Piet op hout!

Related products

Comments (0)

No comments at this moment
Product toegevoegd aan verlanglijst