Kuikentje van ijsstokjes

Bij houtspel vieren we de lente en hoe! De tuindeuren staan weer open, de kinderen spelen buiten. We genieten van de planten die steeds groener worden en van de dieren die weer tevoorschijn komen. En als dan plotseling de regen weer een dag tevoorschijn komt, dan gaan we toch lekker knutselen? Wat dacht je bijvoorbeeld van dit leuke kuikentje wat je heel simpel en met slechts enkele benodigdheden zelf maakt? Ben je benieuwd hoe? Kijk naar de foto hierboven en lees mee: 

1. Leg alle benodigdheden klaar. Voor dit kuikentje heb je nodig: ijsstokjes, geel en oranje papier, gele verf, een potlood, knutsellijm, een schaar en twee wiebeloogjes.

2. Maak van de ijsstokjes een driehoekje. 

3. Beschilder de ijsstokjes met gele verf.

4. Teken op geel papier twee kinderhandjes over en knip deze uit. 

5. Maak een rondje op het gele papier en knip deze uit. Leg daarna het driehoekje van ijsstokjes op het papier en trek deze aan de buitenkanten over en knip ook deze uit. 

6. Knip nu uit het oranje papier een klein oranje driehoekje als snaveltje en twee kleine oranje pootjes. 

7. Beplak de achterkant van de ijsstokjes met de gele papieren driehoek. Plak daarna de twee uitgeknipte handjes vast als vleugeltjes. 

8. Plak nu op de voorkant van de ijsstokjes het hoofdje, het oranje snaveltje, de oranjes pootjes en je wiebeloogjes en....

9. ..... klaar is je vrolijke kuikentje van ijsstokjes!