ijsstokjes vliegtuig

Op zoek naar een leuk knutselproject voor in de zomervakantie? Of wil je de kinderkamer op een leuke en bijzondere manier decoreren? Dan is dit stoere stuntvliegtuig echt wat voor jou! Volg onze stap voor stap beschrijving en voor je het weet maakt het vliegtuig een looping door de kinderkamer!

1. Leg alle benodigdheden klaar. Voor dit vliegtuig heb je nodig: ijsstokjes, ijsstokjes XL, een lijmpistooltje, drijfhout knutselplakjes, een zijkniptang of een heel stevige schaar en (eventueel) verf en een kwastje.

2. We beginnen met het bouwen van de romp. Zoek hiervoor twee drijfhout knutselplakjes bij elkaar van ongeveer 3 cm in doorsnede. Lijm hierna 10 ijsstokjes langs de buitenkant, het handigste is om twee ijsstokjes tegenover elkaar vast te lijmen en daarna de ruimte die overblijft te vullen, dit om zeker te zijn dat de ijsstokjes evenredig verdeeld worden en er geen groot gat ontstaan waar geen ijsstokje meer tussen past. 

3. Neem een drijfhout knutselplakje van 3 cm doorsnede en eentje iets kleinere. Knip 9 ijsstokjes af zodat je een lengte van ongeveer 5 cm over houdt. Lijm deze op de drijfhout knutselplakjes waarbij de ronde kant tegen het kleinste knutselplakjes wordt geplakt. 

4. Lijm nu de achterkant van het vliegtuig tegen de romp aan. 

5. Knip een XL ijsstokje schuin af. 

6. Knip nu bij twee XL ijsstokjes de uiteindes eraf. Zorg dat je bij het eerste ijsstokje twee stukjes overhoudt van 3,5 cm lang en bij de tweede van ongeveer 4 cm lang. 

7. Lijm nu het schuine ijsstokje op de achterkant van het vliegtuig en de uiteindes van de ijsstokjes er tegenaan zodat er een mooie staart ontstaat. 

8. Nu gaan we de vleugels maken. Pak hiervoor 6 XL ijsstokjes en knip hiervan de ronde uiteindes af. Pak daarna 3 gewone ijsstokjes die je afknipt, iets korter dan de maat van de breedte van de vleugel. Lijm nu de vleugel aan elkaar vast. 

9. Knip een XL ijsstokje zodat er twee rechte stukken van ongeveer 4 cm lengte ontstaan en lijm deze recht op beide kanten van de vleugel. 

10. Maak een tweede vleugel waarbij je alle stappen van nummer 8 nogmaals doorloopt en plak deze op de bovenkant van het vliegtuig. 

11. Pak twee drijfhout knutselplakjes, beide met een doorsnede van ongeveer 3 cm doorsnede. Het is mooi als 1 van de twee plakjes zo afgerond mogelijk is (als deze er niet tussen zit kun je dit ook altijd met een schuurpapiertje bereiken). Plak het rechte knutselplakje op de voorkant van de vliegtuig. Knip nu een XL knutselplakje door zodat er twee stukken (met ronde kant!) overblijven van zo'n 5,5 cm lengte, dit wordt de propeller. Lijm de propeller op de voorkant van het vliegtuig waarbij je erop let dat deze een beetje schuin ten opzichte van het vliegtuig komt te zitten voor een speels effect. Daarna plak je het afgeronde houtplakje erbovenop.

12. Pak nu zo'n 9 a 10 uiteindes van een XL ijsstokje (deze zijn overgebleven toen je de vleugels maakte) en plak deze aan elkaar.

13. Plak het blokje wat je hebt gemaakt bij stap 12 op de achterkant van het vliegtuigje. 

14. Schilder het stuntvliegtuig in een stoere kleur en .... hij is klaar om de de lucht te ontdekken! 

Comments (0)

No comments at this moment
Product toegevoegd aan verlanglijst