sint maarten lampion knutselen

Kunnen jullie stiekem ook zo van Sint Maarten genieten? En dan heb ik het niet over al het overgebleven snoep waar je je nog dagenlang misselijk aan kunt eten maar over het knutselen, liedjes oefenen en met de kinderen de deuren langs. Dit jaar maakten wij wel een heel bijzonder lampionnetje: een gepunnikt exemplaar! Ziet er super leuk uit en is eigenlijk heel makkelijk en leuk om te doen. Wil jij zelf ook aan de slag? Kijk dan naar de foto hierboven en lees met ons mee. 

1. Leg alle benodigdheden klaar. Voor dit lampionnetje heb je een plastic fles, een aantal ijsstokjes, een bolletje wol, stevig plakband, een mesje, een haaknaald en een perforator nodig. 
2. Snijd de boven- en onderkant van de fles af zodat er een open cilinder overblijft. 
3. Leg twee stroken plakband neer en plak hier de ijsstokje op. Zorg er hierbij voor dat er tussen de ijsstokjes tussen de minimaal 0,5 cm en maximaal 1 cm ruimte zit. 
4. Wanneer de stroken met plakband vol en lang genoeg zijn om de buitenkant van je fles te omsluiten plak je de stroken met ijsstokjes vast op de fles. De bovenkanten van de ijsstokjes moeten hierbij ongeveer 1,5 cm boven het plastic uitsteken. 
5. Pak je bolletje wol en span de draad op de punnik klos (uitleg hierbij nodig? Neem dan een kijkje bij onze punniktips). Hoewel we hier een stuk meer haakjes hebben blijft het principe hetzelfde. 
6. Nu gaan we punniken. Leg de draad aan de buitenkant van het ijsstokje boven het lusje wat al om het ijsstokje zit en haal het onderste draadje over het bovenste draadje heen, dit herhaal je totdat je punnikwerk de onderkant van je fles bereikt. 
7. Klaar om je punnikwerk van je punnik-klos te halen. Pak de haaknaald erbij en doe voorzichtig alle lusjes op je haaknaald. Haal hierna de afgeknipte draad van je bolletje wol door alle lusjes. 
8. Je hebt nu een soort sok gepunnikt die precies om je fles heen past. 
9. Snijd of maak met de perforator 4 gaatjes aan de bovenkant van je fles.
10. Knoop twee draadjes kruislings aan de bovenkant van je lampionnetje. Zorg er hierbij voor dat als je je lampionnetje aan het lampje hangt deze mooi in het midden van je lampionnetje komt te hangen. 
11. Knip nu nog wat losse draadjes van het bolletje wol. 
12. Knoop een paar draadjes vast aan de onderkant als decoratie. 
13. En ... klaar is je gehaakte lampionnetje!! 

gepunnikt lampionnetje

Comments (0)

No comments at this moment
Product toegevoegd aan verlanglijst