Zelf stoepkrijt maken

Een leuke activiteit om in de zomervakantie te doen is zelf zomers stoepkrijt maken in de vorm van ijsjes. Met slechts een paar benodigdheden en een beetje geduld maak jij in een oogwenk de leukste stoepkrijt ijsjes om uren mee op straat te tekenen. Wil je weten hoe je deze leuke ijsjes maakt? Kijk naar de foto hierboven en lees met ons mee:

1. Leg alle benodigdheden klaar. Voor deze zomerse stoepkrijtjes heb je nodig: modelgips, waterverf, houten ijsstokjes XL, water, ijsvormpjes, afwasmiddel, bakjes om in te roeren en een zijkniptang om de ijsstokjes door te knippen. 

2. Meng in een bakje wat gips met water totdat het gips ongeveer de dikte heeft van vla. Dit roeren kan heel goed met een houten ijsstokje. 

3. Meng door het gips wat waterverf in de gewenste kleur en roer dit goed door het gips zodat al het gips gekleurd is. Let op: de kleur zal iets verdiepen als de krijtjes drogen. 

4. Doe een klein beetje afwasmiddel in de ijsjes vormen en smeer dit goed uit zodat het hele oppervlak ingesmeerd is. 

5. Doe het gekleurde gips in de ijsjesvorm en tik een paar keer met de vorm op de grond zodat het gips goed naar beneden zakt en de luchtbelletjes verdwijnen. 

6. Knip een ijsstokje door en steek deze in de bovenkant van het gipsen ijsje. Laat nu het ijsje ten minste 24 uur uitharden en probeer ze dan voorzichtig uit de houder te halen. Mocht dit niet in 1 keer lukken, zet de houder met de stoepkrijt ijsjes dan 1 minuut in de magnetron, daarna zullen ze een stuk makkelijker uit de vorm komen.

7. En klaar zijn je zomerse stoepkrijt ijsjes! Goed voor (8 en 9) urenlang stoepkrijt plezier! 

NB: nog op zoek naar een origineel en zomerse traktatie voor op school of op de opvang? Wat dacht je voor zo'n leuk stoepkrijt ijsje voor elk kind? 

Comments (0)

No comments at this moment
Product toegevoegd aan verlanglijst