zomerse ijsjes slinger om te knutselen

Ben jij toe aan een beetje zomer in huis? Of is het een dagje wat minder weer en wil je toch wat leuks doen met je kinderen? Overweeg dan eens om deze geweldige zomerse ijsjes slinger te maken! Alles wat je nodig hebt zijn een paar materialen, een middagje tijd en voilà, je hebt een beetje zomer om je kamer mee op te fleuren. 

Wil je weten hoe jij deze slinger zelf kunt maken? Kijk naar de foto hierboven en lees met ons mee:

1. Leg alle benodigdheden klaar. Voor deze slinger heb je nodig: stevig karton of aquarelpapier, waterverf, water, een kwast, een schaar, plakband, een koordje of draadje en een paar ijsstokjes

2. Maak het papier nat met een doekje of een sponsje. 

3. Verf het papier met de waterverf in 1 kleur. De verf hoeft hierbij niet evenredig verdeeld te worden, dat zorgt straks voor een extra speels effect. 

4. Terwijl de papieren met verf aan het drogen zijn teken je op een ander vel papier een ijsje af. Let er hierbij op dat dit ijsje mooi op het ijsstokje past. 

5. Knip het ijsje uit het papier en gebruik deze als mal. 

6. Leg de mal op het geschilderde vel papier, trek deze over en knip het ijsje uit het vel papier. 

7. Wanneer je alle ijsjes uit de gekleurde vellen papier hebt geknipt maak je op de achterkant een ijsstokje vast met een beetje plakband. 

8. Maak het koordje vast aan de achterkant van de ijsjes met een stukje plakband. Je kunt het koordje zowel in het midden bevestigen, dan zullen de ijsjes recht naar beneden hangen, maar ook aan de zijkant zodat de ijsjes een beetje schuin komen te hangen voor een extra speels effect. 

9. En klaar is je ijsjes slinger! 

PS. Wil je ook zelf de leuke ijshoorntjes voor de luchtplantjes maken? Een uitgebreide beschrijving kun je op de Houtspul blog vinden.