review houten vogel brikkon

Afgelopen maand mocht ik een prachtig pakket ontvangen van Houtspel. De komende weken gaan wij druk aan de slag met al het moois wat in het pakket zit. 

Vandaag ging ik met Hugo aan de knutsel. We mochten werken met Brikkon. Hugo werd bij het zien van de houten vogel direct heel enthousiast en had gelijk een mooi idee. 

Brikkon is een mooi houten bouwpakket, bedoeld om met lego op verder te bouwen. Het voelt stevig en warm aan. Hugo begon met het uitdrukken van de stukjes. Dit lukte hem helemaal zelf. Ik vond het er op het eerste gezicht erg breekbaar uitzien en Hugo is niet de meest subtiele knutselaar maar het bleek heel stevig te zijn. Voor ik het doorhad zat het onderstel van de vogel al in elkaar. 

Ik kreeg direct de opdracht om witte lego blokjes te zoeken. Hugo bouwde zelf een frame en daarop een hele vogel. Er werd druk gediscussieerd tussen de kinderen. Was het nou een knobbelzwaan of een gans?

Natuurlijk was er ook een leefgebied nodig. Er werd een groot papier aangesleept. Met fijne bijenwaskrijtjes werd er een land getekend waar de zwaan of gans zich helemaal op thuisvoelde. Maar.. de beste uitleg krijg je natuurlijk van Hugo zelf. Djoeke is mijn naam. Moeder van Hugo (8), Lotte (8) en een 4 jarig jongetje dat een poosje bij ons woont. Wouter is mijn grote liefde. Ik ben een ongedurige creatieveling die graag nieuwe dingen ontdekt, maar ook heerlijk kan blijven hangen in het vertrouwde.  

Gastblogster Djoeke