Wouw! Woorden komen tekort als je de producten gemaakt door de Duitse meubelmaker en designer Christian Lessing probeert te beschrijven. De eerste keer dat wij kennis maakte met deze bijzondere producten was in januari 2015 op de Spielwarenmesse in Duitsland. We waren gelijk verkocht. Het is dan ook niet zo raar dat, toen wij vorige maand tijdens onze grote feestmaand op zoek gingen naar een nieuw merk, wij Lessing als 1 van de opties noemden. En de reacties van jullie waren ongelofelijk! Met een enorme meerderheid kwamen deze bijzondere houten producten als winnaar uit de bus! 

Het was een waar feestje om op 1 september contact op te kunnen nemen met Christian en onze eerste bestelling door te geven. Het was een nog veel groter feest toen afgelopen week de producten bij ons binnen kwamen en wij de prachtige houten blokken online konden zetten. 

Deze prachtige producten hebben we toe kunnen voegen:

- Stapelstenen: Het idee achter deze prachtige houten stenen komt uit de gestapelde steenhopen die de weg door de bergen markeert, steenmannen genaamd. Deze steenmannen kom je onder andere veel tegen in de bergen in Noorwegen. De steenmannen staan voor Christian voor zowel een wegwijzer als een stukje natuurkunst, twee dingen die belangrijk zijn in zijn leven. Daarom heeft hij deze prachtige stenen kunst nagebouwd uit hout. De set stapelstenen bestaat uit 5 handgemaakte houten stenen (elke set is dus uniek!) waar je niet alleen kunst in huis haalt maar ook je motoriek, geduld en vaste hand mee kunt oefenen. 

- "Bouw een muur" blokkenzak: Het bouwen van een muur zonder een versteviging zoals mortel of cement is een eeuwenoud vakmanschap dat zelfs door de Grieken al werd toegepast. Door de scheve stenen goed uit te zoeken kun je een muur bouwen die zo stevig is dat hij eeuwenlang kan blijven staan. De blokkenzak die bestaat uit zo'n 32 handgemaakte houten blokken van zowel beukenhout als esdoornhout (wat een prachtig kleurverschil tussen de blokken oplevert) en is speciaal bedoeld om de creativiteit, de fijne motoriek, het gevoel van evenwicht als het geduld van kinderen te oefenen. 

- Bouwblokken brug: Deze set bestaat uit 18 blokken in 3 verschillende maten hebben een geribbelde buitenkant die ervoor zorgen dat blokken met een maximale weerstand tegen elkaar gestapeld kunnen worden. Het resultaat is een blokkenset waar je geweldige sculpturen zoals bogen en bruggen mee kunt bouwen. Daarnaast kun je de blokkenset ook gebruiken voor een stapelspel waarbij de blokken evenredig worden verdeeld en waarbij je probeert een zo'n bijzonder mogelijke toren of stapel te bouwen, degene die het laatst blokje stapelt waarbij de toren blijft staan is de winnaar. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze blokkenset in 2014 de prestigieuze Spiel Gut onderscheiding heeft ontvangen. De blokkenset wordt gemaakt van berkenhout in een sociale werkplaats in Duitsland

- Blokkendoos "bouw een muur": Een werkelijk prachtige houten blokkendoos gevuld met geoliede handgemaakte houten blokken die kinderen vanaf 9 jaar de mogelijkheid biedt om de mooiste muren of bouwwerken te maken zoals een heuse boog. De houten schuifdoos is gevuld met ongeveer 70 houten blokjes waarvan zo'n 50% gemaakt is van beukenhout en de rest van de blokken uit walnoot-, kersen-, esdoorn en iepenhout. Het resultaat is een blokkendoos met een verscheidenheid aan houtkleuren wat een levendig en zeer natuurlijk resultaat geeft. De blokkendoos stimuleert de creativiteit, de behendigheid en de fijne motoriek. Dit zijn ook precies de redenen waarom de blokkendoos in 2009 een belangrijke design prijs heeft ontvangen. Natuurlijk worden alle blokjes met de hand gemaakt, hierdoor zijn alle blokkendozen uniek!

 Houten speelgoed van Lessing