Kennen jullie de Kaboutertuin al? Op deze leuke blog neemt Emy je mee in haar leven als moeder en in haar zoektocht naar een groener leven, suikervrij eten (en handige suikervrije recepten) en haar webwinkel de kaboutertuin (vol met leuke dingen voor kinderen). Omdat wij stiekem een groot fan zijn van de blog van Emy mocht zij voor ons de houten bloem van Grimm's reviewen:

houten bloem van Grimm's

Een paar weken geleden kregen wij van winkel Houtspel een heel gaaf product binnen om te testen. Jullie weten inmiddels wel dat ik groot fan ben van puur speelgoed, dus ik was erg blij dat wij de houten bloem van Grimm’s mochten gaan testen. En denk je dat deze roze bloem alleen geschikt is voor meisjes? Dan heb je dat toch wel goed mis hoor, want álledrie de jongens vinden hem gaaf om mee te spelen! Ik heb de oudste twee trouwens niet één keer over de roze kleur gehoord… In de blog van vandaag laat ik je zien wat je nou allemaal met deze gave bloem kunt doen. Ik kan me voorstellen dat het als ouder zijnde soms best lastig is om te zien, maar geef hem aan de kinderen en die bedenken echt wel iets wat ze er mee kunnen. Fantasie genoeg!

Het meest voor de hand liggende van deze bloem is gewoon bouwen. De bloem bestaat uit 9 blokken die allemaal verschillend zijn. Zowel de vormen als de kleuren zijn van ieder blokje anders. Dit geeft in torens wel een leuk effect want soms moeten ze hierdoor het evenwicht van de toren even goed opzoeken, omdat hij af en toe instabiel is door de verschillende vormen. Mijn twee-jarige kan er trouwens ook prima mee uit de voeten.

De basis voor het rekenen wordt in de kleuterklas al gelegd. Kinderen leren dan sorteren. Ze leren sorteren op vormen (van groot naar klein bijvoorbeeld) of op kleur (zo sorteerde mijn oudste zoon graag altijd een doosje met krijtjes helemaal op kleur). Ook sorteren kan je met de blokken doen. Laat de blokken bijvoorbeeld op grootte sorteren. Of laat je kindje ander speelgoed zoeken wat bij de kleuren van de bloem past (groen en rood/roze). 

Een stapje verder met deze blokkenset kan natuurlijk ook. Je kindje kan dan een echte speelset gaan bouwen met de blokken. Zo bouwden we een soort garage waar de auto's onderdoor kunnen rijden, bovendien kunnen we ook terecht voor reparaties en om te tanken. Daarnaast bouwden we ook verscheidene huisjes, soms in combinatie met wat andere blokken van Grimm's. Het speelhuisje is wel mijn favoriet. Je ziet een hoog huis met twee verdiepingen waar de poppetjes in kunnen. Van de bloem konden we ook twee ligbedjes maken en met wat blokken uit andere set hebben we een bankje gemaakt. De kaboutertjes die in bovenstaande set zijn gebruikt zijn ook van Grimm’s en gemaakt van stof.

Deze houten bloem hoeft natuurlijk niet alleen te dienen als speelgoed. De bloem is zo mooi dat je deze ook best neer kunt zetten als decoratie. Wat dacht je er van om deze neer te zetten op de seizoenstafel? Hij zal prachtig staan op de lente seizoenstafel. Ook kan je hem gebruiken op de seizoenstafel als overgang tussen Valentijn en de lente. De roze kleur past prima bij de liefde!

Zoals je ziet zijn de mogelijkheden met deze bloem ook eindeloos! Je fantasie wordt door deze bloem geprikkeld en je krijgt steeds weer nieuwe ideetjes wat je er mee kan doen.

Comments (0)

No comments at this moment
Product toegevoegd aan verlanglijst