het vroege voorjaar

Terwijl ik het schoolplein op loop om mijn kinderen te halen voel ik de eerste voorjaars zon warm om mij heen vallen. Het heerlijke gevoel van de zon die hoger aan de hemel staat en verraad dat er spoedig meer van dit soort dagen komen. De eerste sneeuwklokjes en krokussen steken voorzichtig hun kopjes boven de grond. 

De kinderen komen uitgelaten uit school en willen "met zonder jas" naar buiten.

Dit is de tijd dat bij mij de kriebels beginnen. Thuis ga ik aan de slag met onze seizoenstafel. Moeder Aarde wordt uitgeklopt en krijgt een mooie plek tegenover koning winter. Hij zal in maart nog we een paar keer zijn krachten laten gelden, maar moeder aarde heeft een stevige bezem. Ik hoop maar dat die snel wint.
De wortelkindjes gaan tussen de boomwortels en slapen nog. Al gauw zullen zij ontwaken en hun knopjes laten groeien. Een magisch moment voor de kinderen.

Om inzichtelijk te maken voor de kinderen hoe de wortelkindjes ontwaken kwam ik het fantastische tuintje op het spoor in de webshop. Ik heb nog een zakje met zaadjes liggen in huis. De kinderen bouwen het tuintje op. De bakjes worden gevuld met een laagje aarde. Liefdevol leggen ze de zaadjes er op. Een klein beetje extra aarde er op en wachten maar.

Dagelijks kijken ze vol verwachting naar de zwarte aarde. Het tuintje staat zo veel gezelliger op de seizoenstafel dan een zwart bakje. En heeft het tuinmannetje nou bewogen vannacht?

 

En dan in eens, de eerste groene sprietjes! Alsof het nooit anders is geweest....

 Djoeke is mijn naam. Moeder van Hugo (8), Lotte (8) en een 4 jarig jongetje dat een poosje bij ons woont. Wouter is mijn grote liefde. Ik ben een ongedurige creatieveling die graag nieuwe dingen ontdekt, maar ook heerlijk kan blijven hangen in het vertrouwde.  

Gastblogster Djoeke