sprookjes met houten speelgoed assepoester

Vandaag nemen we jullie mee naar het sprookje van assepoester. Als assepoester nog een jong meisje is overlijdt haar moeder en hertrouwt haar vader met een gemene stiefmoeder met twee dochters. Deze stiefmoeder en haar dochters gebruiken assepoester als huishoudster en laten haar alle mogelijke klusjes opknappen. Dan komt er een brief van de koning: hij organiseert een bal en nodigt alle beschikbare jongedames uit zodat hij een vrouw kan kiezen voor zijn zoon; de prins. De gemene stiefzusters krijgen de mooiste jurken maar assepoester mag niet gaan van haar stiefmoeder. Dan komt er een goede toverfee die voor assepoester de mooiste jurk en onder andere een koets uit een pompoen tovert. Er is maar 1 voorwaarde hieraan: om klokslag 12 uur wordt de betovering verbroken! Assepoester heeft de tijd van haar leven op het bal en met de prins maar dan begint de klok opeens te slaan en vlucht assepoester het kasteel uit ......

Voor dit sprookje gebruikten wij:
- het ridderkasteel van legler van € 39,50
- de denneboom van Gluckskafer (bestaande uit 6 losse boompjes) van € 15,95
- twee oude houten wasknijpers (eentje omgetoverd tot prins en eentje tot assepoester zie beschrijving hieronder) van € 1,25 voor 5 stuks
- twee wasknijper voetjes van € 2,75 voor 5 stuks

Wil jij zelf ook dit sprookje uitbeelden? Dan heb je natuurlijk ook een betoverende assepoester nodig! Daarom nemen we je stap voor stap mee in de foto hieronder hoe je dit zelf voor elkaar kunt krijgen! 
1. Leg alle onderdelen klaar. Voor deze assepoester heb je nodig: 1 oude houten wasknijper, 1 wasknijper voetje, 1 lijmpistooltje, (acryl)verf in lichtblauw, roze en zwart, een klein kwastje en een sate prikker, lichtblauwe ragers, twee kleine lichtblauwe pompon balletjes, een wit lintje, lichtgele wol en een schaar. 
2. Knip van de wol de haren af, zorg ervoor dat deze zo lang zijn dat ze om haar hoofdje gevouwen kunnen worden en dan beide kanten tot haar middel reiken. 
3. Schilder het lijfje van de prinses in dezelfde kleur als de ragers zijn. 
4. Rol de pijpenragers (je moet er ongeveer 4 a 5 aan elkaar knopen) om een kaars zodat er rondjes in de pijpenrager komen.
5. Doe het uiteinde van de rager tussen de benen van de peg doll en draai de rager nu vast om de peg doll zodat hij blijft hangen en zorg dat de rest van de rager helemaal om de benen van de wasknijper is gerold.
6. Smeer met het (warm geworden) lijmpistool het voetje in plak nu het andere uiteinde van de rager vast om dit voetje. Zodra dit vast zit kun je de rok netjes om de benen heen laten vallen zodat het hout van de wasknijper niet meer is te zien. 
7. Smeer nu het hoofdje in met een beetje lijm en plak voorzichtig de haren van assepoester op de peg doll. Plak daarna de twee pomponnetjes aan de zijkant van de wasknijper als potmouwtjes.
8. Dan is het tijd voor de afwerking: strik het witte lintje om de haren van de prinses en maak ook een strik om het lijfje heen. Schilder nu het gezichtje van de prinses wanneer gewenst roze en stempel als dit droog is met de punt van een sate prikker heel voorzichtig twee oogjes op assepoester. 
9. En ..... klaar is assepoester!

assepoester knutselen van wasknijper

Comments (0)

No comments at this moment
Product toegevoegd aan verlanglijst