doornroosje met houten speelgoed / sleeping beauty

Vandaag in de Houtspel sprookjesmaand het sprookje over Doornroosje... 

Ooit waren er eens een koning en een koningin die heel graag een kindje wilden maar helaas wilde dit maar niet lukken. Tot de koningin op een dag een kikker treft die haar weet te vertellen dat ze binnen een jaar een dochtertje krijgt en ja hoor. Nog geen jaar later wordt er bij de koning en koningin een dochtertje geboren, wat zijn ze blij. 

Om de geboorte van hun prinsesje te vieren besluiten de koning en koningin een groot feest te geven waarop niet alleen familie en vrienden worden uitgenodigd maar ook de tovenaressen van het land. Ten minste, er zijn 13 tovenaressen in het land en de koning heeft nog maar 12 borden over dus hij besluit er eentje niet uit te nodigen, moet kunnen toch?

Een paar dagen later is het feest in volle gang en de tovenaressen spreken allemaal een feestelijke spreuk over de prinses uit. Ze wordt lief, deugdelijk, vlijtig en ga zo maar door. Wanneer de twaalfde tovenares haar toverstok heft worden de deuren opengegooid en komt de 13, niet uitgenodigde, tovenares naar binnen. Ze is woedend en besluit de koning en koningin te straffen door het prinsesje te vervloeken. Wanneer zij de leeftijd van 15 jaar bereikt zal zij zich prikken aan een spinnenwiel en komen te overlijden.  

Het feest is direct afgelopen en iedereen wordt verzocht te vertrekken als de laatste tovenares naar voren komt om haar wens uit te spreken. Ze kan de vloek van de boze heks niet laten verdwijnen maar ze kan hem wel verzachten. In plaats van overlijden zal de prinses na de prik van het spinnenwiel 100 jaar in slaap vallen. 

Na het feest worden in het hele land alle spinnenwielen verboden en het prinsesje groeit op tot een prachtig, lief en behulpzame jongedame waar iedereen dol op is. Wanneer zij 15 is gaat zij op onderzoek uit in het kasteel en komt in een torenkamer waar een vrouw zit te spinnen. Het prinsesje heeft nog nooit een spinnenwiel gezien en terwijl ze het voorwerp bekijkt prikt ze zich. 

Vrijwel meteen valt de prinses in een diepe slaap net zoals alle mensen die in het kasteel zijn. Voor 100 jaar blijft het kasteel slapen terwijl buiten de rozenstruiken maar door blijven groeien. Dan... na 100 jaar is er een prins die benieuwd is wat er zich achter de rozenstruiken bevindt en zich een weg naar het kasteel weet te banen. Eenmaal binnen treft hij het prinsesje slapend aan op haar bed. Hij geeft haar voorzichtig een kus en .... 

Voor dit sprookje gebruikten wij: 
- het ridderkasteel van Small Foot Design van € 39,50 voor het kasteel met accessoires (zoals ridders en een katapult). 
- twee gekleurde nins uit de regenboog nins set van € 30,25 voor 12 gekleurde houten poppetjes. 
- het bedje is van de boomstam slaapkamerset van De Noest van € 9,95 voor 4 meubeltjes.

Comments (0)

No comments at this moment
Product toegevoegd aan verlanglijst