houtspel sprookjesmaand joris en de draak

Vandaag in de Houtspel sprookjesmaand het verhaal van Joris en de draak. Naast een grote stad woont een grote gemene draak die een afspraak heeft met de koning: hij laat de stad met rust als hij elke twee dagen een lekker vers schaap geleverd krijgt. Lange tijd gaat dit goed tot het moment dat de schapen op zijn. Ooh nee!

Als de draak 's morgens geen schaap gekregen heeft gaat hij woedend op pad naar de stad om te kijken waar zijn schapen gebleven zijn. Wanneer de vuurspuwende draak voor de stadspoort staat haast de koning zich naar hem toe om te vragen wat hij kan doen om zijn stad te redden. Uiteindelijk komen de koning en de draak tot een overeenkomst. De draak laat de stad nu met rust als hij elke dag een jong meisje te eten krijgt. 

De koning voelt zich verslagen maar heeft geen idee wat hij ertegen kan doen. Daarom wordt er elke dag een naam uit een grote ton getrokken en dit meisjes wordt die dag geofferd. Tot, op een gegeven moment, de dochter van de koning uit de ton getrokken wordt. De koning zijn hart breekt maar hij kan haar niet redden en langzaam loopt ze het pad naar de draak af.

Dan komt er een dappere ridder aan genaamd Joris. Hij ziet de prinses en besluit een poging te doen om de draak te doden en zo het leven van de prinses te redden.......

Voor dit sprookje gebruikten wij:
- de koene ridder van Holztiger van € 8,99
- de groene draak van Holztiger van € 12,95
- de blauwe grot van Gluckskafer van € 29,95
- de denneboom van Gluckskafer welke in totaal 6 bomen herbergt van € 15,95

Comments (0)

No comments at this moment
Product toegevoegd aan verlanglijst