bumbu toys bij houtspel

Altijd zijn wij bij Houtspel op zoek naar nieuwe merken om toe te voegen aan ons assortiment. Merken die nog niet bekend zijn in Nederland en vooral merken die nog met de hand in Europa worden gemaakt. Als ze daarnaast perfect samen gaan met ons huidige aanbod gaat ons hart helemaal sneller kloppen.

Regelmatig speuren we het internet, instagram en speelgoedbeursen af om deze pareltjes te vinden. En soms, heel soms, is het plotseling raak. Dan vallen we als een blok voor zo'n merk en slaat ons hart spontaan een slag of twee over. Bij het merk Bumbu Toys was dit laatst het geval. Wat een feest was het toen bleek dat zij net zo enthousiast werden van onze webwinkel en wij dit merk aan ons assortiment toe mochten voegen. 

Ben je al reuze benieuwd geworden naar dit merk? We vertellen je er hieronder graag nog wat meer over. 

bumbu toys love

Het eerste speelgoed van rolde in 2018 uit de werkplaats van Bumbu Toys. Gemaakt door de handen van de eigenaar Vitalie en ontworpen door zijn vrouw. Nadat het paar 13 jaar in Amsterdam had gewoond en gewerkt was het terug gekeerd naar Roemenië en raakte geïnspireerd door het handgemaakte speelgoed uit Duitsland. 
Hoewel beiden opgeleid zijn als econoom was Vitalie in Amsterdam werkzaam als restaurateur van gevels en houten elementen in oude gebouwen. Samen besloten ze in 2016 om speelgoed te gaan ontwerpen en produceren, hij als timmerman, zij als schilderes. Zo gingen ze op zoek naar een geschikte werkplaats en schaften ze hun eerste machines aan. 

De werkplaats van Bumbu Toys is gevestigd op 1000 meter boven zeeniveau in de provincie Brasov in Roemenië. Hoewel Vitalie en zijn vrouw dus samen zijn begonnen is het inmiddels een bedrijf met 10 medewerkers die zich elke dag inzetten voor het maken en ontwerpen van het mooiste houten speelgoed. Speelgoed dat uiteraard gecertificeerd is en volledig veilig is voor kinderen maar het is zoveel meer. Het speelgoed kenmerkt zich bijvoorbeeld door het vakmanschap waarmee het is geproduceerd en geschilderd en in de unieke ontwerpen die iedereen zullen aanspreken. 

Een van de spilpunten van Bumbu Toys is dat het speelgoed jarenlang mee moet gaan en dat de natuurlijke schoonheid van het hout behouden blijft. Daarbij proberen ze elk stuk speelgoed zijn eigen unieke schoonheid mee te geven en te zorgen dat het kinderen niet alleen aanspreekt maar ook uit daagt zich verder te ontwikkelen. Om dit voor elkaar te krijgen overleggen ze bijvoorbeeld met pedagogen en psychologen wat speelgoed nodig heeft om dit voor elkaar te krijgen. De basis van het speelgoed is dan ook zo eenvoudig mogelijk om kinderen uit te dagen zijn eigen fantasie op het product los te laten. Daarnaast heeft Bumbu Toys ook een hoop producten die ongeschilderd worden aangeboden zodat kinderen eerst de producten zelf kunnen versieren en daarna kunnen gebruiken in hun creatieve spel. 

Benieuwd geworden naar alle producten van Bumbu Toys welke wij in ons assortiment hebben? Je kunt ze hier vinden.

productie proces bumbu toys

Comments (0)

No comments at this moment
Product toegevoegd aan verlanglijst