grapat nins

Het is bijna niet voor te stellen dat het pas een jaar geleden is dat wij het prachtige speelgoed van het Spaanse Grapat ontdekten. Vanaf het eerste moment dat wij de producten van dit merk zagen waren wij verliefd. Het kleurgebruik en de prachtige vormen die Grapat haar producten geeft, dat is toch om van te watertanden?

En toen werden ongeveer een maand geleden de nieuwe producten voor 2018 aangekondigd en wouw, zo mogelijk zijn deze producten nog mooier! De kleurige kaboutertjes met 18 kleuren punthoedjes, de regenboognins met hoed en de kabouter nins set zijn niet alleen qua kleurgebruik maar ook zeker qua vorm vernieuwend. De prachtige keuren nodigen kinderen uit om mee te spelen en gaandeweg zullen ze meer en meer toepassingen voor de poppetjes weten te bedenken, zo leuk om te zien. 

Daarnaast heeft Grapat ook twee uitbreidingen op haar regenboog nins set uitgebracht. Namelijk de baby nins en de XL zwart/wit nins, prachtige houten poppetjes die met elkaar een tal van speelmogelijkheden creëert. Wat dacht je van het sorteren op kleur en het maken van een familie met vader, moeder, kinderen en baby's? Of zet de poppetjes eens op maat of .... Je merkt het, zoveel nieuwe speelmogelijkheden, heerlijk!

houten speelgoed mandala leggen

Een van speerpunten van het merk Grapat is de "loose parts" theorie. Deze speeltheorie stelt dat kinderen beter leren spelen en hun creativiteit leren gebruiken als je ze geen kant en klaar speelgoed aanbied maar ze laat spelen met losse onderdelen die kinderen zelf keer op keer op een andere manier in hun spel kunnen gebruiken. Ook in 2018 heeft Grapat hiervoor weer vele nieuwe producten voor op de markt gebracht. Kleine losse onderdelen die je zelf voor allerlei doeleinden kunt gebruiken zoals hierboven voor het leggen van mandala's. Maar de blauwe muntjes, roze bloemen, gele bijenkorven, groene kegeltjes, rode druppels en bruine paddestoelen zijn ook op heel veel andere manieren te gebruiken zoals op de seizoenstafel of voor het maken van een heus speelbos. 

En daarnaast zijn er nog meer losse onderdelen zoals de set bollen en ballen waarmee weer een tal van andere speelmogelijkheden te bedenken zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van het maken van een knikkerbaan of, in combinatie met wat andere sets, het leggen van gekke gezichten.

Wij kunnen niet anders zeggen dan dat Grapat wederom ons hart heeft veroverd!  

bollen en ballen