Margriet Jansen

Hoi. Dit ben ik: Margriet. Vanaf 1-1-2019 mede eigenaar van Houtspel, Houtspul, Houtenkerststal en Tientalenten. Wat ooit begon als een hobbyproject om Elmar bezig te houden is uitgegroeid tot een heus bedrijf. Een bedrijf dat meer aandacht verdiende dan Elmar in zijn eentje nog kon geven. En daar was ik. 

Hoogste tijd om mij voor te stellen: ik ben de vrouw van Elmar (toen ik op mijn 18e ging studeren aan het hout- en meubileringscollege kwamen we samen in de klas en binnen 3 weken hadden we verkering), moeder van twee zonen Sverre uit 2010 (onze gevoelige creatieve denker) en Kalle uit 2012 (onze actieve knuffelige doerak). En ik ben dol op lijstjes dus schreef ik er voor jullie ook eentje: de top 10 weetjes over mij.....

 1. Thee! Ik ben dol op thee. Altijd en overal! 
  Dat gezegd hebbende, er zijn aardig wat theesoorten waar ik van gruwel. Zo’n kop engelse thee die zwarter is dan een zak tuinaarde (die ze zelf volgens mij ook niet al te lekker vinden, vandaar de melk en suiker), of rooibosthee of nog erger, zo’n hip kopje heet water waar een bosje groen in drijft, brrrrrr.
 2. Je hebt bosmensen en watermensen. Ik ben een watermens! Mijn droom is ooit aan het water te wonen met een eigen zeilbootje voor de deur. Het enige water waar ik niet zo dol op ben is dat water dat (altijd precies als ik op het schoolplein sta om de kinderen op te halen) uit de wolken omlaag komt vallen. 
 3. Ik houd van taarten bakken. Helaas ben ik net zo dol op het eten van taart (lees: dikke kont) waardoor ik uit zelfbescherming dit niet te vaak doe. 
 4. Ik speel al zeker 30 jaar een muziekinstrument. Ik begon ooit als schattig meisje op een even schattig mini viooltje. Rond een jaar of 15 (toen ik allang niet meer klein en schattig was) ben ik overgestapt op altviool en ik heb ook nog een aantal jaren les gehad op de contrabas (waarvan helaas erg weinig is blijven hangen). Tegenwoordig speel ik als altviolist in het Almeers orkest (het leukste orkest van Nederland). 
 5. Ik droom ervan om ooit een boek te schrijven. Zo’n heerlijk leest lekker weg boek wat je met een kop thee, een reep chocolade en je favoriete dekentje op de bank in een avond (of 2, of 3) weg leest. 
 6. Een van de ergste verrassingen die mij kunnen overkomen (afgezien onze huisspinnen ter grote van een redelijke bijzettafel die af en toe tevoorschijn komen) is dat ik een doos bonbons heb gekregen. Een doos vol heerlijke chocolade cadeautjes waar ik met de grootste moeite de hele dag vanaf ben gebleven omdat ik mijzelf deze 's avonds bij mijn kopje thee heb beloofd. En het is avond en ik heb, na lang wikken en wegen, de lekkerste uitgekozen. En ik neem een hap en …. er zit likeurvulling in. Ieuw!
 7. Ik heb een zwak voor mini uitvoeringen. Ik bedoel: ik vind een set waterverf best leuk hoor maar als het een mini setje met waterverf is, dan moet ik het opeens hebben.
 8. Mijn hoofd is soms een stuk beter in knutselen dan mijn handen. Ja echt! Ik heb soms al dagen in mijn hoofd hoe ik het ga maken en vooral hoe het eruit komt te zien tot ik daadwerkelijk bezig ben en het totaal anders eruit komt te zien.
 9. Mijn grootste ergernis in het verkeer zijn van die grote dure auto’s die te langzaam rijden. Boodschappenwagentjes, bejaardenbakken, oldtimers, geen probleem. Maar zo’n grote glimmende zwarte BMW die dan 70 gaat rijden op een 80 km weg …… Aaargh. 
 10. Ik wacht nog steeds op het moment dat ik wakker word en plotseling een dikke bos met prachtige krullen heb. Maar helaas, tot nu toe word ik elke ochtend weer wakker met mijn eigen bosje stro.
Product toegevoegd aan verlanglijst

Wij maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, om de website naar behoren te laten werken en om een koppeling te kunnen maken met social media. Door op accepteren te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in ons cookiebeleid.