bauspiel houten speelgoed

Eind januari was het zover: Houtspel mocht (weer) een bezoek brengen aan de Spielwarenmesse, de grootste speelgoedbeurs van Europa. We dwaalden uren en uren door de hallen gevuld met speelgoed, we maakten vele foto's, we liepen 12 km en keken ons ogen uit. Nadat we na deze dag uitgeput op onze hotelkamer lagen waren we van twee dingen zeker: we hadden een hoop moois gezien maar het mooiste merk dat wij nog niet kenden was absoluut het merk Bauspiel

Tussen al die 100-den merken die we zagen op de beurs viel dit merk op door zijn heldere kleuren, zijn originele vormen en het vakmanschap waarmee dit speelgoed gemaakt is. Bovendien is het speelgoed zo gemaakt dat het op vele manieren gebruikt kan worden en met vele merken kan worden gecombineerd waardoor het telkens nieuwe mogelijkheden brengt. 

Binnen een paar dagen nadat we weer thuis waren plaatsten wij dan ook onze eerste order en toen was het wachten tot het speelgoed bij ons aan zou komen. Wat was het een feest toen het speelgoed een paar weken later bij ons op de stoep stond en wij de productfoto's konden gaan maken. Stuk voor stuk waren de producten groter dan we ons herinnerden en mooier, nog mooier. 

Bauspiel: van origine voor Kinderdagverblijven

Maar wie en wat is het merk Bauspiel? Het is een relatief jong merk dat in 2013 officieel werd opgericht in Duitsland. De eigenaar Uwe Deckelmann was op dat moment al meer dan 20 jaar bezig met het maken van houten speelgoed voor kinderdagverblijven maar aangezien er steeds meer vraag naar zijn producten kwam besloot hij het ook voor het grotere publiek beschikbaar te maken. Het merk is niet alleen opvallend door de vele manieren waarop het speelgoed gebruikt kan worden maar ook door de glimmende stenen die op vele producten prijken. Denk hierbij aan de oogjes van de draken, de fonkelstenen bij de houten driehoekblokken of de prachtige glinsterblokken set. De combinatie van de twee zorgt voor een prachtig speelgoed met een geheel eigen stijl. 

Degelijk, natuurlijk, handgemaakt en milieuvriendelijk

Vrijwel alle gekleurde blokken zijn geschilderd met een verf op waterbasis waarbij de houtnerf nog goed te zien is (zeer vergelijkbaar met het speelgoed van ons andere Duitse topmerk: Grimm's), alleen de oosterse torens blokkenset is, met onder andere zijn gouden en roze blokken geschilderd met een "dichte" verf waardoor de houtnerf verdwenen is. Daarnaast zijn alle houtkleurige blokken in de lijnolie gezet welke de prachtige natuurlijke blokken net een beetje meer beschermd op een volledig natuurlijke basis. Daarnaast wordt er bij zowel het kappen van de bomen als bij het produceren zoveel mogelijk gelet op het milieu. Voor elke boom die gekapt wordt wordt een nieuwe boom terug geplant en waar mogelijk wordt het hout zoveel mogelijk met de hand tot speelgoed gemaakt in kleine ateliers in Duitsland, Oostenrijk en Oost- Europese landen. 

Wil jij ook meer van dit merk zien? Dat kan! Om te vieren dat dit merk toegevoegd is aan ons assortiment geven wij twee drakensets weg, 1x via het Houtspel Facebook account en 1x via het Houtspel Instagram account. Wil jij kans maken op zo'n prachtige set? Neem dan snel een kijkje hoe je kans maakt. Meedoen kan tm 8 maart, de winnaar wordt op 9 maart bekend gemaakt. 

bauspiel houten speelgoed