Het schijnt dat je twee soorten mensen hebt: spelletjes mensen en mensen die een hekel hebben aan spelletjes. Huize Houtspel hoort duidelijk bij het eerste soort. Tijdens onze verhuizing bleek dat we maar liefst 3 volle kasten met spelletjes hebben (en dat was nadat we de grote opruimronde al gehad hadden). 

Het is dus duidelijk: je hoeft ons niet te overtuigen dat spelletjes leuk zijn maar wist je dat het ook heel goed kan zijn om spelletjes te spelen, zeker met kinderen? Het leert kinderen namelijk een paar eigenschappen die later in het leven erg fijn zijn om te hebben. Wat dacht je bijvoorbeeld van op je beurt wachten, het tegen je verlies kunnen, samenwerken, de regels volgen, strategisch denken en zo zijn er nog een heleboel voorbeelden te noemen. Al zin om een spelletjes te spelen? 

Het is dan ook niet gek dat toen wij de spelletjes van Milaniwood ontdekten ons hart sneller begon te kloppen. Want naast dat alle spelletjes gemaakt zijn van duurzaam hout hebben ze ook nog eens een waanzinnig design en hebben ze vrijwel allemaal een extra leer element zoals het oefenen van de fijne motoriek of het ruimtelijk inzicht. 

Benieuwd welke spelletjes we hebben toegevoegd?

gezelschapsspel milaniwood

1. Het gevaarlijke kasteel - Dit spelletje is geschikt voor twee personen tussen de 5 en de 99 jaar. Het doel is om jouw kasteelheer zo hoog mogelijk op het kasteel te krijgen. Klinkt simpel he? Nou, dat valt nog best tegen! Elke beurt moet je de dobbelsteen gooien om te zien hoe jij je volgende blok op het kasteel moet zetten. Hierbij moet je rekening houden met dat jouw kasteelheer altijd een plaatsje moet krijgen op het laatst geplaatste blok. Ideaal voor het oefenen van het ruimtelijk inzicht en de fijne motoriek!

2. De vliegende rups - Dit spelletje is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. De bedoeling is om het houten rupsje met elastieke lijf door de houten ring te schieten. Ideaal voor het oefenen van de motoriek en het richtingsgevoel van kinderen. 

3. Het seizoenenspel - Dit spelletje is geschikt voor twee tot vier personen tussen de 6 en 99 jaar. Het doel is om zo snel mogelijk een lente-, zomer-, herfst- of winterboom bij elkaar gespaard te hebben. Iedereen begint met een lege boom met in de mand in het midden op de tafel. Elke beurt gooi je de dobbelstenen en zie je welke acties je mag uitvoeren. Pak jij een kraal vanuit de mand, van iemand anders of leg je juist een kraal terug? Een spannend spel wat je zal leren geduld en tactisch spelinzicht te hebben. 

4. Tulp domino - Dit spelletje is geschikt voor twee tot vier personen tussen de 4 en 99 jaar oud. Het ouderwetse domino in een nieuw en verrassend jasje. Leg jij de dominostenen op de tafel aan elkaar of rijg jij ze aan de tulpen stengels? Speel je het spel overdag of speel jij het spel met zijn glow in the dark stippen liever midden in de nacht? Alles kan met deze leuke houten tulpen! 

5. Het makemaki sushi-spel - Dit spelletje is geschikt voor twee personen tussen de 6 en 99 jaar en uitermate geschikt voor het oefenen van de fijne motoriek. Het doel van het spel is simpel: allebei krijg je dezelfde ingrediënten voor je en wordt er een kaart omgedraaid. Degene die als eerste de juiste sushi met de eetstokjes heeft bereid is de winnaar!