persoonlijk kraamcadeau maken

Vorige week ging de juf van onze oudste met zwangerschapsverlof. Zo'n bijzondere gelegenheid konden we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan en we besloten een heel persoonlijk cadeautje voor de juf te maken, waarbij ik alleen hoefde assisteren maar onze oudste (8 jaar) vrijwel al het werk zelf kon doen. Wil je weten hoe we dit cadeau maakten? Kijk naar de foto en lees met ons mee. 

Allereerst legden wij de benodigdheden klaar. Voor dit persoonlijke cadeau gebruikten wij een houten koffertje, een hobby brander, potlood en papier, een zwart vetkrijtje en waterverf met een kwastje. 
1. Leg een papier over het koffertje en duw zachtjes over de randen zodat de maat van het koffertje in het papier staan. Maak nu met potlood een mooie tekening binnen de randen op het papier. 
2. Maak de achterkant van het papier met de tekening zwart met vetkrijt en leg dan het papier met de tekening naar boven en het vetkrijt naar onder op het koffertje. Trek met je potlood de lijnen van je tekening over. Door het vetkrijt op de onderkant zul je zien dat je de tekening nu overtrekt op het koffertje. 
3. Pak nu de (voorverwarmde) hobby brander en trek hiermee heel voorzichtig de lijnen van je koffertje over. Zorg ervoor dat je de juiste punt op de hobby brander hebt gedraaid voordat je hem ging verwarmen. Bij ons is het een ronde punt omdat onze tekening een hoop ronde vormen heeft. 
4. Signeer nu je koffertje met de hobby brander. 
5. Pak een klein kwastje en waterverf en beschilder je koffertje in de gewenst kleuren. Onze artiest koos ervoor om nog een hoop hout te laten zien maar dit kan natuurlijk naar eigen inzicht worden gedaan. 

En ... klaar is je persoonlijke kraamcadeautje!