Sinterklaas kabouterdeurtje

Niets is zo magisch als de Sinterklaastijd en met een beetje Sinterklaas decoratie in huis kun jij deze magie heel simpel nog wat vergroten. Daarom vandaag een stap voor stap beschrijving hoe je dit leuke Sinterklaas kabouterdeurtje zelf kunt maken. Benieuwd hoe? Kijk naar de foto's hieronder en lees met ons mee. 

Stap voor stap beschrijving Sinterklaasdeurtje

1. Leg alle benodigdheden klaar: Voor dit Sinterklaasdeurtje gebruikten wij: een kabouterdeurtje , een zakje mini ijsstokjes, een lijmpistooltje, (acryl) verf en kwasten, een potlood, een zijkniptang en een zaag. Om de slinger te maken gebruikten wij tevens: karton, het lijmpistool, een draad en verfstiften. 
2. Als eerste teken je af waar je de opening voor Sint zijn mijter wilt gaan maken aan de bovenkant van het deurtje. 
3. Zaag het afgetekende stuk uit het deurkozijn. 
4. Knip met een zijkniptang de ronde uiteindes van twee mini ijsstokjes.
5. Knip daarna de ijsstokjes op maat zodat er een mijtervorm ontstaat.
6. Lijm dit vast met het warm geworden lijmpistooltje.
7. Beschilder je deurtje en de accessoires met (acryl) verf. 
8. Terwijl het deurtje droogt kun je een kleine slinger maken van karton. Eerst knip je kleine vlaggetjes uit het karton, met het warme lijmpistooltje lijm je deze vlaggetjes op een draad en daarna schrijf je er met de verfstiften je tekst op zoals wij "welkom Sint & Piet" schreven. 
9. Als je tevreden bent met je deurtje plak je deze (bijvoorbeeld met pritt posterbuddy's) op de muur. Plak het brievenbusje ernaast en zet het trappetje tegen de plint. Versier de omgeving met enkele accessoires en voila, de magie van het Sinterklaasfeest is nog net dat beetje groter. 


Sinterklaasdeurtje decoraties

Een gedeelte van de charme van dit deurtje zit hem wellicht in de gebruikte accessoires. Vandaar dat we nog even vertellen wat je precies op deze foto voorbij zien komen. 
1. Zowel het deurtje als het brievenbusje als het trappetje zitten samen in het kabouterdeurtje actie pakket welke nu te koop is voor slechts € 4,95!
2. De mand waar de staf van Sinterklaas is geplaatst kan worden is afkomstig van de waldorf weekkalender van Grapat. De set kost € 41,75 en is van vele markten thuis. 
3. De mini houten klompjes zijn per 4 te koop voor € 4,25. 
4. De houten schimmel welke braaf voor de deur staat te wachten is afkomstig uit het sneeuwkoningin pakket van bumbu toys welke voor € 89,95 te koop is. 

Related products

Comments (0)

No comments at this moment
Product toegevoegd aan verlanglijst