persoonlijke geluks sleutelhanger

Het is vandaag de laatste schooldag voordat vanmiddag de zomervakantie voor onze kinderen begint. En dat betekend vandaag afscheid nemen van de juffen die onze kinderen het afgelopen jaar zo goed begeleid hebben. En dat niet alleen, het betekend vandaag ook afscheid nemen van deze school want in verband met onze verhuizing eind september zullen de kinderen na de zomervakantie op een nieuwe school beginnen. Het laat zich raden dat de kinderen ietwat onrustig naar school gingen vanmorgen :)

Om de juffen te bedanken voor hun inzet van het afgelopen jaar maakten wij een klein persoonlijk cadeautje voor elke juf. Namelijk een persoonlijke sleutelhanger met een gelukspoppetje eraan. Ben je benieuwd hoe we deze sleutelhangers maakten? Kijk naar de foto hierboven en lees met ons mee:

1. Leg alle benodigdheden klaar. Voor deze sleutelhangers heb je nodig: houten kralen van 2 cm, houten kralen van 1,5 cm, letterkralen, verf en een kleine kwast, een (dikke) draad, een grote naald, nagellak, een schaartje en een zwarte fijnlijner.

2. Beschilder de grote kralen van 2 cm met nagellak, je hebt er 1 per poppetje nodig. 

3. Zoek, als de kralen drogen, de namen van degene die je met het poppetje wilt verrassen bij elkaar uit de letter kralen. Wij deden er nog een klein leeg kraaltje tussen maar dat hoeft natuurlijk niet. 

4. Doe de draad door de naald en maak aan het uiteinde een knoopje. Rijg nu de namen aan de draad en maak aan de andere kant weer een knoopje. Zorg dat je nog een aardig lange draad overhoudt voor de lus en het poppetje. 

5. Beschilder nu de kralen van 1,5 cm met verf. Op deze kralen komen de haren van het poppetje. Het is leuk om de haarkleur aan te passen aan degene aan wie je de sleutelhanger gaat geven maar dit hoeft natuurlijk niet. 

6. Knoop een lusje aan het uiteinde van de naamkralen en rijg daarna het poppetje aan de sleutelhanger waarbij je zorgt dat het hoofd tegen het lusje aan zit. Een knoopje aan de onderkant van het poppetje en dan de draad afknippen op zo'n 1 cm vanaf het poppetje. 

7. Neem nu een zwarte fijnlijner en teken twee oogjes en een mondje op de poppetjes. 

8. En klaar zijn je persoonlijke geluks sleutelhangers!!