winterse seizoensboom

We hebben er lang op moeten wachten maar vandaag is hij dan echt officieel begonnen: de winter. Okee, het feit dat we de vanmorgen moesten krabben of bijna onderuit gingen op het parkeerterrein is misschien niet helemaal waar we op zaten te wachten maar ... wat was het mooi buiten vanmorgen. We kregen helemaal helemaal de winter kriebels en gingen gelijk aan de slag om onze seizoensboom een winterse make over te geven. Hiervoor maakten we niet een maar twee verschillende houten hangers. Sneeuwvlokjes van ijsstokjes en sneeuwpopjes van kralen en houtplakjes. Benieuwd hoe we dit aanpakten? Hieronder vind je twee aparte beschrijvingen. 

Sneeuwpophanger van kralen

1. We begonnen met de sneeuwpophanger van kralen. Eerst verzamelden we alles wat we nodig hadden. Voor deze hanger gebruikten we: houten kralen 2 cm, houten kralen 1,5 cm, een zakje knutsel houtplakjes, een lijmpistooltje, (acryl)verf in wit, zwart en oranje en een kwast, blauwe wol, een grote naald, een sateprikker en een boormachine.
2. Pak nu per sneeuwpop 2 kralen van 2 cm en 1 kraal van 1,5 cm en schilder de kralen wit. Om te zorgen dat je overal bij kunt is het handig om de kralen op een sate prikker te schuiven, zo kun je alles schilderen en kan het rustig drogen zonder dat de verf overal op komt te zitten. 
3. Terwijl de kralen aan het drogen zijn kun je de hoed van de houtplakjes maken. Zoek twee mini houtplakjes van ongeveer dezelfde maat en een iets groter houtplakje uit en lijm deze met het lijmpistooltje goed aan elkaar. Als de hoedjes af zijn boor je met de boormachine een gaatje in het midden zodat de draad erdoor kan.
4. Als de kralen wit (waarschijnlijk moet je wel twee of drie lagen aanbrengen) en droog zijn kun je de gezichtjes van de sneeuwpop aanbrengen op de kralen van 1,5 cm. Wij stempelden met zwart oogjes en de mond met een sateprikker op de kraal en maakten daarna met een mini kwastje een neus op het sneeuwpophoofd maar als je geen mini kwastje hebt werkt een sate prikker ook prima. 
5. Als ook het gezichtje droog is is het tijd om de sneeuwpop in elkaar te zetten. Rijg met een grote naald eerst de twee grote kralen, dan het gezichtje en dan de hoed aan een lichtblauw stukje wol. Maar nu boven een lus en haal de naald door alle onderdelen weer naar beneden. Knoop zowel boven als beneden een knoopje in de draad en ......
6. .... klaar is je sneeuwpophanger!

sneeuwvlokken van ijsstokjes

1. Dan nu de sneeuwvlokjes. Deze zijn echt super makkelijk en zo gemaakt. Eerst legden we klaar wat we nodig hadden. Dit waren mini ijsstokjes, een lijmpistooltje, witte verf en een kwast, hobbylijm, blauwe wol en glitters (groot en klein).
2. Zodra het lijmpistooltje warm is kun je aan de slag gaan. Eerst plak je 4 mini ijsstokjes gekruisd op elkaar en plak je op de achterkant een lusje van de blauwe wol. 
3. Als de sneeuwvlokjes in elkaar zitten kun je ze met witte verf wit maken. 
4. Als de verf droog is smeer je de bovenkant in met hobby lijm om daarna te versieren met de glitters, wij kozen voor een vormpje in het midden en wat lose glitters ernaast maar dit kan natuurlijk naar eigen invulling worden gedaan. 
5. En klaar zijn je houten sneeuwvlokhangers!

Comments (0)

No comments at this moment
Product toegevoegd aan verlanglijst