Sint maarten silhouet

"Elf november is de dag, dat mijn lichtje, dat mijn lichtje, elf november is de dag, dat mijn lichtje schijnen mag". Vandaag is een andere Sint Maarten dan we gewend zijn. Niet uitgebreid langs de deuren met onze zelfgemaakte lampionnetjes maar dat betekent natuurlijk niet dat we Sint Maarten maar gewoon overslaan. Daarom halen we in huize Houtspel de Sint Maarten sfeer gewoon naar binnen met deze super leuk Sint maarten silhouet. 

Wil je zelf ook aan de slag? Dat kan! Kijk naar de foto's hier beneden en knutsel met ons mee. 

1. Leg alle producten klaar. Voor dit silhouet hebben we gebruikt: een 3D kastje, zwart karton, zijdevloei papier, een mesje en snijmat, een potlood en een prit stift. 
2. Knip het zwarte karton in de maat van het raampje van de 3D kastje en teken op het zwarte karton de kinderen met hun lampionnetje. 
3. Snijd met een mesje de kinderen uit het zwarte karton. 
4. Pak nu blauw vloeipapier en maak dit ook op dezelfde maat als het raampje van het 3D kastje. 
5. Teken de binnenkant van van de lampionnetjes, wat sterretjes en een maan af op het blauwe vloeipapier. 
6. Snijd met een scherp mesje deze afgetekende figuren uit het blauwe vloeipapier. 
7. Plak het zwarte karton op de blauwe achtergrond. 
8. Plak op de achterkant van de uitsnedes uit het blauwe vloeipapier andere kleuren vloeipapier zodat ze extra opvallen. Wij gebruikten licht geel voor de maan en sterren en diverse kleuren voor de lampionnetjes. 
9. Als laatste plak je het silhouet op het raampje van het 3d kastje. Stop wat kerstlampjes in het kastje en klaar is je sint maarten silhouet! 

PS. Over het Sint Maarten poppetje schreven wij al eens een aparte blog en de houten huisjes zijn te koop in de webshop (klik op de link om direct naar de goede pagina te gaan). 

Sint Maarten silhouet knutselen

Comments (0)

No comments at this moment
Product toegevoegd aan verlanglijst