Zomerse seizoenstafel

Hoewel de herfst langzaam om de hoek komt kijken en de eerste bomen al verkleuren willen wij nog heel even het heerlijke nazomerse gevoel vasthouden. Daarom hebben we onze seizoenstafel nog even een heerlijk zomers tintje gegeven en onze seizoenboom versiert met kleurige vilten zomerbloemen. Wil jij ook aan de slag om deze bloemen te maken? Kijk naar de foto's en lees met ons mee! 

vilten margriet en klaproos knutselen

Als eerste gaan we aan de slag met de vilten margrietjes en klaproosjes. Hiervoor leggen we klaar (foto 1): vilten lapjes in de kleuren rood en wit, papier en een potlood, een schaartje, een naald en draad, prikvilt in de kleuren geel en bruin, een prikblok en een viltprik-pen.

2. Op het papier tekenen we een margrietje. Eerst tekenen we een rondje (bijvoorbeeld de omtrek van een beker), daarin zetten we in het midden een kleiner rondje en dan tekenen we de (ongeveer 12) bloemblaadjes. Als het margrietje is getekend knippen we het uit. 

3. Leg het papiertje op het witte vilt en trek het over met een potlood. Wij hebben gekozen voor 3 margrietjes maar dit kun je natuurlijk naar eigen inzicht doen. 

4. Knip de margrietjes uit het vilt, zorg er hierbij voor dat de bloemblaadjes doorlopen tot het kleine rondje die je bloemhart gaat worden. 

5. Neem een stukje van het gele prikvilt en prik dit vast op het midden van de bloem tot het een mooi rond rondje is. 

6. Draai het bloemetje om en naai met het naald en draad aan de achterkant een strookje vilt waarmee je de bloem aan de boom kunt knopen. 

7. Nu aan de slag met de klaproosjes. Eerst tekenen we een blaadje op papier en knippen dit uit. 

8. Leg het papieren blaadje op het rode vilt en knip per bloem 4 bloemblaadjes uit. 

9. Naai de bloemblaadjes aan elkaar, zorg er hierbij voor dat het midden van de bloemblaadjes een beetje gedeukt zijn. 

10. Prik nu met de prikpen een bolletje bruin vilt op het midden van de klaproos. Als je tevreden bent draai je het bloemetje om en naai je aan de achterkant een strookje vilt om ook deze aan de boom te kunnen bevestigen. 

zonnebloem van vilt

Zin om nog door te knutselen? Dan gaan we toch gewoon ook nog een paar mooie zonnebloemen maken? Kijk je weer mee?

1. Eerst leggen we de spullen die we nodig hebben klaar. Voor de zonnebloemen hebben we nodig: geel en bruin vilt, geel en bruin prikvilt, een potlood en papier, een schaartje, draad en naald, een prikblok en een viltprik-pen. 

2. Teken op papier een zonnebloem. Teken eerst een rondje (de omtrek van een bakje bijvoorbeeld) en in het midden een vrij groot hart. Daaromheen komen kleine bloemblaadjes. Wanneer je tevreden bent over de tekening knip je hem met het schaartje uit. 

3. Leg de papieren zonnebloem op het vilt en knip hem uit. Voor 1 zonnebloem heb je twee vilten bloemen nodig. 

4. Wanneer je voldoende gele bloemen hebt gaan we het hart uitknippen. Knip eerst de bloemblaadjes van de papieren mal en trek daarna de mal over op bruin vilt en knip uit. 

5. Naai nu met bruin draad het hart vast op de twee gele bloemen, zorg er hierbij voor dat de bloemen iets verspringen zodat je alle bloemblaadjes kunt zien. 

6. Leg nu een gele ring over het bruine hart en prik dit vast met de prikpen.

7. Het midden van het hart vullen we nu met bruin prikvilt. 

8. Naai aan de achterkant nog een gele strook vilt en klaar zijn je zonnebloemen!

Related products

Comments (0)

No comments at this moment
Product toegevoegd aan verlanglijst