peg doll ballet danseres

Rebekka haar dochter is dol op dansen en dat is te zien op de verjaardagsring voor haar 5e verjaardag! Ze toverde namelijk een oude houten wasknijper om tot een prachtige danseres en vertelt ons hieronder precies hoe ze dat deed. 

Ik ben dol op Pinterest. Vaak vind ik er geweldige ideeën voor mijn werk (ik ben leerkracht) of voor thuis. Onze dochter wordt bijna 5 jaar en voor de verjaardagsring wilde ik eigenlijk een danseres. Elke zit sinds kort op dansen, is dol op prinsessen en haar lievelingskleur is roze. Tijd om aan de slag te gaan! Op pinterest kwam ik een geweldig voorbeeld tegen en met deze in mijn hoofd ging ik zelf aan de slag. Nu maar hopen dat mijne net zo mooi zou worden. 

Op papier trok ik de knijper over om eerst een schets te maken. Het ontwerp was eigenlijk niet zo ingewikkeld kwam ik achter. Ik vond een klein cadeautasje van roze tule, dat werd de rok. Maar het was een beetje bloot dus pakte ik een stukje roze stof erbij. Om te zorgen dat het goed zou blijven zitten reeg ik eleastiekdraad door de bovenrand en maakte een knoopje. Dankzij de tule vallen de minder goed gelukte stukjes niet zo op, handig!

Toen de rok af was beschilderde ik de wasknijper. Een roze lijfje voor boven de rok, mooi gekapte haren, een klein gezichtje en onderaan roze balletschoentjes verfijnen de balletdanseres. Net als bij het voorbeeld plakte ik een klein pareltje op het hoofdje, dat maakte het wel helemaal af! 

De knijper past prima in de verjaardagsring, maar om te zorgen dat de balletdanseres echt goed bleef staan gebruikte ik nog een klein beetje pritt poster buddy's. Wij zijn klaar voor de verjaardag! 

PS. onze zoon begon al over een ninja voor zijn verjaardag, ik pinterest nog even door. :)Rebekka is de moeder van Sietse (7) en Elke (5). Ze werkt twee dagen in het onderwijs en de rest van de week is ze graag creatief bezig. Eigenlijk vindt ze alles wel leuk: breien, haken, vilten, ga zo maar door. Ze haalt veel inspiratie van Pinterest en geeft daar dan weer haar eigen draai aan.