peg doll draagdoek mama met baby

Deze draagdoek mama met baby is een super leuk om mee te spelen of om als kraamcadeautje kado te geven. En ze is heel simpel zelf te maken aan de hand van ons stappenplan. Wil jij ook aan de slag? Kijk naar de foto hierboven en lees met ons mee. 

1. Leg alle benodigdheden klaar. Voor deze draagdoekmama heb je nodig: een peg doll XL, een peg doll kind, een lijmpistooltje, (acryl)verf, een kwastje en een sate prikker, een bolletje met wol in de haarkleur die je wil gebruiken en een stukje flaneldoek in een kleur naar keuze (wij gingen voor blauw). 
2. Eerst stempelen we de oogjes op zowel de baby als de moeder. Dit doen we door een sate prikker in de zwarte verf te dopen en dan voorzichtig een oogje op de goede plaats te stempelen. 
3. Schilder nu een paar haartjes op het hoofdje van het babytje en een klein fopspeentje op het gezicht. 
4. Schilder de kleding op de moeder. Wij kozen voor een shirt met een spijkerbroek maar uiteraard kun je haar ook een jurk aangeven. 
5. Wanneer de kleding droog is kun je de afwerking op de kleding aanbrengen om de peg doll echt tot leven te brengen.
6. Knip nu haartjes af van de wol. (Tip: als je je peg doll krullen wil geven, kijk dan eens naar het poppenhaar van tientalenten!) 
7. Plak nu met het warm geworden lijmpistooltje de haren op het hoofdje van de peg doll. Zorg er hierbij voor dat je de haren vanuit het midden plakt zodat het er het meest natuurlijk uitziet. Na het plakken kun je met een schaar de haren op lengte knippen. 
8. Knip nu een stukje van het flanel af en smeer deze aan een van de uiteindes in met lijm en plak deze vast aan de andere kant zodat er een rondje ontstaat. 
9. Doe het flanel om de peg doll, draai deze een beetje en hang er je babytje in en .... klaar is de draagdoek moeder!

Comments (0)

No comments at this moment
Product toegevoegd aan verlanglijst