peg doll kuiken uit ei

Ben jij al klaar met de paas decoratie of kan jouw huis of seizoenstafel nog een touch of pasen gebruiken? Wat dacht je dan van dit leuke kuikentje dat net uit zijn eitje komt gekropen? De peg doll is zelf eenvoudig te beschilderen met de volgende werkbeschrijving. Wil jij ook aan de slag, kijk dan naar de foto hierboven en lees met ons mee. 

1. Leg alle benodigdheden klaar. Voor dit kuikentje heb je nodig: een peg doll bol, (water) verf, een klein kwastje, een potlood en een sate prikker. 
2. Teken met potlood heel licht een eierschaal op zowel de onderkant als op het hoofdje van de peg doll. 
3. Beschilder met het fijne kwastje de boven en onderkant van de peg doll wit (dit is de eierschaal) en de rest geel (dit is het kuikentje). 
4. Stempel met de achterkant van een sate prikker twee zwarte oogjes op de peg doll. Wanneer dit gedroogd is stempel je met het puntje van de sate prikker twee kleine witte stipjes in de zwarte oogjes. 
5. Schilder met oranje verf twee vleugeltjes en een snaveltje op de peg doll. Om de vleugeltjes iets gelaagde te maken kun je hierna met gele verf het vleugeltje aan de binnenkant over trekken zodat de verf een beetje door elkaar gaat lopen.
En.... klaar is je kuikentje die net uit het ei komt gekropen!