Een ridder steker knutselen

Wat staat hij daar mooi te zijn he? Dit kleine riddertje welke gemaakt is om in de verjaardagsring van Grimm's te passen. En het leukste is: in een oogwenk maak jij deze ridder aan de hand van deze stap voor stap handleiding helemaal zelf! Benieuwd hoe? Kijk naar de foto's hierboven en lees met ons mee: 

1. Leg alle producten klaar, voor dit riddertje heb je nodig: een peg doll recht klein, een steker voetje, een zakje mini ijsstokjes, een lijmpistooltje, een stevige schaar en verfstiften. (NB: natuurlijk kun je de verfstiften ook vervangen door acrylverf en een klein kwastje maar het schilderen met de stiften gaat gemakkelijker en preciezer). 
2. Begin met het maken van het zwaardje. Eerst meet je af hoelang je het zwaardje wil en knip je deze af uit een mini ijsstokje. De ronde bovenkant knip je wat puntiger en van de andere kant van het afgeknipte stuk maak je het handvat door beide kanten rond af te knippen. 
3. Schilder de onderdelen van het zwaard zilver of licht grijs met de verfstift en laat drogen. 
4. Pak een donkergrijze stift en schilder de peg doll vrijwel geheel grijs. Laat alleen op het hoofdje een ovale opening waar het gezichtje komt. Om te zorgen dat de verf echt goed pakt is het waarschijnlijk nodig om een paar lagen aan te brengen. 
5. Als het lijfje grijs is kun je met de kleine verfstiften het gezichtje invullen. Ik koos ervoor om bij de ridder onder de helm enkele haartje uit te laten komen en hem twee oogjes en twee roze wangetjes te geven voor een schattig uiterlijk. Natuurlijk kun je ook de haartjes en wangetjes weglaten voor een stoerdere ridder. 
6. Met een kleine zwarte verfstift teken je nu de helm verder in, geef je de ridder een riem en teken je het schild op de ridder. 
7. Als de zwarte omlijningen droog zijn kun je de riem en het schild inkleuren met bijvoorbeeld de kleuren bruin, wit en rood. 
8. Wanneer alles droog is lijm je het zwaardje op de zijkant van de ridder en de ridder op de houten stekervoet en voilà, je ridder is klaar om de drakensteker te verslaan! 

ridder steker michaelsfeest

Comments (0)

No comments at this moment
Product toegevoegd aan verlanglijst