knutsel peg doll kerstengels

Ben jij op zoek naar een andere kerstdecoratie voor in huis of zoek je een aanvulling op je peg doll kerststal? Wat dacht je dan van deze prachtige kerstengels met een moderne twist? In deze blog leggen we stap voor stap uit hoe je deze peg dolls zelf kunt maken. Benieuwd? Kijk naar de foto hierboven en lees met ons mee. 

Begin:  Leg eerst alle spullen klaar die je voor de kerstengeltjes nodig hebt. Omdat wij besloten twee verschillende te maken hadden wij extra veel nodig maar natuurlijk kun je ook kiezen voor slechts 1 van de twee in meerdere kleuren te maken. Wij gebruikten voor de engeltjes: 2x peg doll bol groot, blauw en wit vilt, ijzerdraad en tangetjes, naald en draad, karton in diverse kleuren, een lijmpistooltje, (acryl) verf in diverse kleuren, een heel fijn kwastje, een zwart potlood en wol voor de haren. 

1. We begonnen met het vilten engeltje waarbij je de vleugeltjes van vorm kunt laten veranderen. Eerst knipten we uit papier een malletje welke we twee keer uit het vilt knipten. Ook knipten we een rondje (iets groter dan het peg doll hoofdje) uit het blauwe vilt en een iets kleiner rondje uit het witte vilt.
2. Daarna knipten we twee stukjes van het ijzerdraad die precies even lang als het vleugeltje waren. 
3. De uiteindes van het ijzerdraad bogen we om tot het een rondje was en daarna naaiden we heel voorzichtig de ijzerdraad vast aan het vleugeltje. Om te zorgen dat het ijzerdraadje nergens heen ging zetten we deze even vast met een wasknijper. 
4. Als de vleugeltjes klaar zijn betekenen we de peg doll met potlood. Teken de armen, de handjes en het kaarsje op de peg doll zodat je weet waar je straks moet verven. 
5. Als de peg doll betekend is plak je met het lijmpistooltje de vleugels achterop. Ook plakken we het witte vilten rondje op het blauwe vilten rondje en plakken we deze achterop het hoofd van het engeltje. 
6. Tijd om de peg doll een kleurtje te geven. Met een fijn penseel beschilderen we de peg dolls waarbij we ze eerst de gehele jurk een kleurtje geven. En daarna met een iets donkerder kleurtje de armen en het randje van de jurk wat schaduwen geven. Daarna maak je het kaarsje wit, de handjes blijven houtkleur het vlammetje wordt een beetje geel met een puntje rood. 
7. Tijd om met het potlood twee oogjes en het lontje van het vlammetje te tekenen. 
8. Nu plakken we nog haren op het hoofdje van de peg doll. 
NB: Voor de vleugels van de rode peg doll knipten we uit diverse roodtinten driehoeken die we met lijm op elkaar plakten. Deze plakten we met het lijmpistool achter op de beschilderde peg doll. Daarna maakten we van rood en wit karton nog een aureool welke op het hoofd van de engel kwam en ook deze kerstengel was klaar. 

Comments (0)

No comments at this moment
Product toegevoegd aan verlanglijst