winactie sint jansfeest

Nog twee ruime weken en we vieren met het Sint Jansfeest midzomer en de geboorte van Johannes de doper. Maar wat is het Sint Jansfeest nou eigenlijk? Dat, en vele andere dingen kun je vinden in het boekje Sint Jansfeest van ABC kinderboeken en .... wij mogen via Facebook 4 van deze boekjes weggeven. En dat is niet alles! Om het feest compleet te maken krijg je de houten onderplak en de 4 houten peg dolls erbij zodat ook jij dit mini Sint Jans seizoenstafeltje zelf kunt maken! Benieuwd hoe je kans maakt op deze leuke prijs? Neem dan snel een kijkje op onze Facebook pagina (meedoen kan tot zaterdag 16 juni 2018)!

Wil jij zelf ook aan de slag om je seizoenstafel klaar te maken voor het Sint Jansfeest? Aan de hand van de foto's hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe je deze mini seizoenstafel zelf kunt maken. 
1. Leg alle onderdelen klaar. Voor deze mini seizoenstafel heb je nodig: 1x een houtplak XXL, 4x peg doll man, een paar stokjes, een groen lintje, sprookjeswol in geel, oranje en rood, vilt in diverse kleuren, garen in diverse kleuren, potlood, papier en een schaartje. 
2. Pak het groene lintje en knip deze op maat. Zorg er hierbij voor dat het lintje om het hoofdje gedraaid kan worden en dat je een stukje overhoudt om de twee uiteindes aan elkaar te maken. 
3. Omdat ons groene lintje een beetje te breed was vouwden we hem eerst dubbel zodat het lintje de helft van de breedte overhield en naaiden wij de beide zijkanten op elkaar. Daarna naaiden we ook gelijk de beide uiteindes op elkaar zodat we een ringetje in de maat van het hoofdje van de peg doll overhielden. 
4. Nu knipten wij kleine vilten bloemetjes uit het vilt. Wij deden dit uit de vrije hand maar natuurlijk kun je dit ook eerst voortekenen op papier. 
5. Wanneer je alle bloemetjes heb uitgeknipt kun je deze vastnaaien op het groene kransje. Om te zorgen dat er een geel hartje in de bloemetjes kwam deden wij twee gele draden door de naald en naaiden we met een dubbele draad zodat er uiteindelijk 4 draadjes per steek bleven zitten. 
6. Leg nu de peg doll op papier en teken een mooi manteltje af. Uiteraard kun je ook gelijk het manteltje uit het vilt knippen en deze een beetje bijknippen op de peg doll. 
7. Knip 4 manteltjes uit verschillende kleuren vilt. 
8. Naai de manteltjes vast op de peg dolls met een enkel steekje aan de voorkant. 
9. Vouw nu van de sprookjeswol een mooie vlam en leg deze op de stokjes. 
10. En klaar is jouw mini Sint Jansfeest seizoenstafeltje!

sint jansfeest seizoenstafel