sprookjes met houten speelgoed, kleine zeemeermin

De kleine zeemeermin gaat over een een meisje, Ariel, dat als zeemeermin met haar vader, haar oma en haar 4 oudere zussen diep in de zee leeft. Wanneer de zeemeerminnen 15 jaar zijn mogen ze naar de oppervlakte zwemmen om vanaf een afstand de mensenwereld te bekijken. Hoewel haar oudere zussen voor Ariels gevoel al jaren naar boven mogen zit zij beneden gevangen. 

Dan, na eindeloos wachten, is Ariel ook 15 geworden en mag zij voor het eerst naar boven zwemmen.....

Voor dit sprookje gebruikten wij: 
- de houten stapelstenen van Lessing van € 44,95 per 5 stuks
- de krab van Holztiger van € 4,50
- 3 vissen uit de dierentuin set van Gluckskafer van € 29,95 voor 23 verschillende dieren
- een oude houten wasknijper als de kleine zeemeermin van € 1,25 voor 5 stuks (zie beschrijving hieronder)

knutsel peg doll zeemeermin

Natuurlijk is het sprookje van de kleine zeemeermin niet compleet zonder het poppetje van Ariel. Daarom gingen we aan de slag met een oude houten wasknijper en in een oogwenk kwam Ariel tevoorschijn. Wil jij zelf ook zeemeerminnen maken (erg leuk om bijvoorbeeld op een kinderfeestje te doen)? Kijk naar de foto hierboven en lees met ons mee:

1. Leg alle benodigdheden klaar. Voor deze zeemeermin heb je nodig: 1 oude houten wasknijper, een lijmpistooltje, (acryl) verf, fijnschrijvers in diverse kleuren, vilten lapjes in verschillende kleuren, een bolletje met wol voor de haren, een kwast en een schaartje. 
2. Leg de wasknijper op het vilt en teken aan 1 kant een staartvin af. Vouw nu je vilten lapje dubbel zodat de vouwlijn op de plek van de wasknijper komt en knip de staartvin door beide lagen uit het vilt. 
3. Beschilder de onderkant van de peg doll in dezelfde kleur als het vilt dat je gebruikt hebt. 
4. Knip een bh'tje uit het vilt en versier dit met een fijnschrijver zodat het schelpjes lijken.
5. Knip een mini bloemetje uit het vilt en versier ook deze met de fijnschrijvers. 
6. Knip de haren van het bolletje wol. 
7. Wanneer de wasknijper droog is kun je met fijnschrijver in dezelfde (iets donkerdere) kleur op de onderkant van de wasknijper en op de staartvin kleine schubben tekenen. 
8. Plak met het warm geworden lijmpistooltje de staartvin, bh'tje, de haren en het bloemetje op de wasknijper. Teken nu met de zwarte fijnschrijver een klein streepje boven geverfde onderkant, een klein touwtje om het bh'tje op zijn plek te houden en twee oogjes op het gezichtje. Met een heel zacht roze fijnschrijver maakten wij nog twee mini wangetjes op de zeemeermin en ze was klaar om de zee in te duiken. 

Comments (0)

No comments at this moment
Product toegevoegd aan verlanglijst