roodkapje kijkkastje, little red riding shadow box

Wie kent het niet, het sprookje over het meisje met het rode kapje dat haar zieke grootmoeder een mandje met lekkers gaat brengen. Hoewel haar moeder haar nog gewaarschuwd heeft om goed op de paden te blijven kan roodkapje, als ze een veld vol bloemen ziet, het niet weerstaan om voor haar oma een bosje bloemen te plukken. 

Dan komt er, terwijl roodkapje een bos met bloemen plukt, een wolf aan. Roodkapje schrikt zich een hoedje maar de wolf lijkt heel vriendelijk en wijst roodkapje een nog veel mooier bloemenveld aan, diep in het bos. Helemaal vergetend wat haar moeder haar had gezegd gaat roodkapje op pad naar het andere bloemenveld om een nog mooier boeket voor oma te plukken. 

Terwijl roodkapje vrolijk door het bos dwaalt gaat de wolf snel naar oma en doet alsof hij roodkapje is. Nietsvermoedend doet oma de deur open en .. hap... de wolf eet oma met huid en haar op. Dan gaat hij, verkleed als oma, in bed liggen om op roodkapje te wachten ........

knutsel een kijkkastje roodkapje

Super leuk voor op de kinderkamer is dit kijkkastje in roodkapje thema. En wist je dat je dit kastje aan de hand van de onderstaande stap voor stap werkbeschrijving helemaal zelf kunt maken? Hoe? Kijk naar de bovenstaande foto en lees met ons mee:

1. Leg eerst alle benodigdheden klaar. Voor dit kijkkastje heb je nodig: 1x een 3D kastje, 1x een peg doll vrouw, een lijmpistooltje, een paar takken, een zaag, (acryl) verf in diverse kleuren, een super fijn kwastje en grotere voor het grove schilderwerk, een boor, ijzerdraad, (foam) klei die zelf drogend is, rood vilt, rood draad, een rood lintje en een naald.
2. Begin met het op maat zagen van de takken. De takken moeten zo lang worden dat ze precies in het kijkkastje passen.
3. Daarna boor je twee gaatjes in de onderkant van de peg doll, zorg ervoor dat het gaatje zo groot is dat het ijzerdraad er precies in past.
4. Knip twee stukjes ijzerdraad af en buig hier aan de onderkant twee voetjes van.
5. Doe een beetje klei om de voetjes en laat deze hierna drogen.
6. Knip een manteltje uit het vilt. Ikzelf doe dit door het vilt om de peg doll te vouwen en dit daarna met een klein schaartje op maat te knippen.
7. Knip nu ook de capuchon uit het vilt. Ook hierbij kun je dit prima doen door het vilt op het hoofdje te passen en dit daarna op maat te knippen. 
8. Naai de capuchon dicht en naai deze daarna vast aan de mantel. 
9. Beschilder de peg doll en schilder de voetjes van klei zwart. 
10. Vouw de mantel om de peg doll heen en naai deze voorzichtig vast. Maak daarna een klein strikje van het rode lintje en naai deze op de voorkant van het manteltje. 
11. Lijm met het lijmpistooltje de benen in de peg doll. 
12. Beschilder de binnenkant van het 3D kijkkastje groen. 
13. Wanneer de groene binnenkant droog is schilder je een paar boomstammen op de achterkant en schilder je de losse rand van het kijkkastje zwart. 
14. Lijm de houttakken en roodkapje in het kijkkastje en klaar ben je!