peg doll valentijn

Liefde zit in de details. Daarom maakten wij voor vandaag een super schattige valentijns peg doll die haar liefde verklaart. Als dat niet zegt "ik houd van jou" dan weten we het ook niet meer. Wil jij ook aan de slag gaan?

1. Eerst leggen we alles klaar. Voor deze peg doll gebruikten wij: een oude houten wasknijper, een wasknijpervoetje, een houten kraal van 25 mm, een lijmpistooltje, een zaag, verf en een klein kwastje, een lapje stof, een pijpenrager, vilt en naald en draad.
2. We begonnen met het knippen van het lapje stof. We zorgden dat hij vanaf de kop tot iets onder de helft van de benen kwam en maakten hem een stuk breder dan de peg doll is zodat hij mooi op kan bollen. 
3. Naai de twee uiteindes van het lapje stof aan elkaar zodat je alleen nog de boven- en onderkant open hebt. 
4. Zaag nu de kop van wasknijper af. 
5. Met het warm geworden lijmpistooltje smeer je lijm op de grote houten kraal. 
6. Plak nu de afgezaagde wasknijper op de houten kraal en druk dit aan tot de lijm droog is. Om te zorgen dat hij goed blijft staan kun je hierna ook even het wasknijper voetje en de wasknijpers aan elkaar lijmen. 
7. Schilder de onderkant van de peg doll en het voetje wit. 
8. Schilder haartjes op het hoofd. Zorg ervoor dat je ook het gat van de kraal inkleurt zodat het minder opvalt. 
9. Schilder met een heel fijn kwastje de details op de peg doll zoals de oogjes, een mondje en met licht roze twee wangetjes.
10. Versier nu de witte onderkant met rode stipjes. 
11. Rijg in de bovenkant van het lapje stof een draadje. 
12. Doe het lapje stof om de peg doll heen en trek het geregen draadje aan zodat er een leuk gekarteld jurkje ontstaat. Naai het draadje vast en naai daarna de pijpenrager aan de achterkant vast zodat dit de armen kunnen worden. 
13. Knip uit het vilt een kraagje en naai dit om de nek van de peg doll. Knip daarna uit roze vilt een paar hartjes, maak deze vast aan een draadje en knoop het draadje om de armen en .... je valentijns peg doll is klaar om de liefde te verklaren aan jouw geheime crush!

Comments (0)

No comments at this moment
Product toegevoegd aan verlanglijst