Knutsel een (kerst)stal van ijsstokjes

Ben jij ook al druk aan het knutselen gegaan om zelf van een stel peg dolls een heuse kerststal te knutselen? (Nog niet? De uitgebreide werkbeschrijving vind je hier). Maar missen je poppetjes nog een stalletje? Geen probleem! Deze maak je heel eenvoudig zelf van ijsstokjes! Benieuwd hoe? Kijk naar de foto hierboven en lees met ons mee. 

1. Leg alle benodigdheden klaar. Voor deze houten (kerst)stal heb je nodig: een lijmpistooltje, ijsstokjes, een zijkniptang en ijsstokjes XL

2. Wanneer het lijmpistooltje warm is maak maak je twee rekjes van ijsstokjes. Dit doe je door twee ijsstokjes horizontaal neer te leggen en er dan verticaal ijsstokjes op te plakken. Zorg er hierbij voor dat de rekjes net iets breder worden dan de horizontale ijsstokjes zijn. 

3. Knip nu van 4 ijsstokjes de uiteindes af, zorg er hierbij voor dat alle 4 de ijsstokjes even lang zijn. 

4. Leg de afgeknipte ijsstokjes tegen elkaar aan zodat er twee lange horizontale stokjes ontstaan. 

5. Plak nu als eerste een ijsstokje op het punt waar de twee losse ijsstokjes elkaar raken. Vul daarna de lange ijsstokjes zodat het 1 groot rek wordt net als bij stap 2. 

6. Knip nu van een stapel ijsstokjes de ronde uiteindes af. 

7. Pak 3 ijsstokjes XL en plak hier de afgeknipte ijsstokjes op, dit wordt de bodem van je (kerst) stal. 

8. Knip nu 4 korte rechte stukjes van de ijsstokjes. 

9. Tijd om de kerststal in elkaar te zetten. Lijm met het lijmpistooltje eerst de ene zijkant tegen de achterkant aan. De rekjes moeten een hoek van 90 graden maken en zorg ervoor dat de horizontale ijsstokjes zichtbaar zijn aan de binnenkant. 

10. Pak twee van de mini afgeknipte ijsstokjes en plak deze vast in de hoeken zodat de hoek verstevigd wordt. 

11. Herhaal dit met de tweede zijkant en plak daarna de onderkant vast aan de (kerst) stal. 

12. Tijd om het dak te maken. Pak 12 XL ijsstokjes en knip van allen 1 van de ronde kanten af. 

13. Plak 6 XL ijsstokjes aan elkaar vast met gewone ijsstokjes. Zorg bij beide delen van het dak dat de horizontale ijsstokjes niet op dezelfde hoogte zitten. Het makkelijkste hiervoor is om 1 kant 3 horizontale te geven en de andere 2 horizontale ijsstokjes. 

14. Plak de twee dakdelen aan elkaar (waarbij de horizontale ijsstokjes aan de binnenkant zitten) en plak daarna ook een paar verstevigende ijsstokjes. 

15. En klaar is je houten (kerst) stal van ijsstokjes!