Djoeke

Heel blij zijn wij met de uitbreiding van ons bloggersteam (dat tot nu toe bestond uit onszelf ;) ). Vanaf vandaag zal Djoeke namelijk met enige regelmaat een blog voor ons schrijven over haar favoriete producten uit de webshop, over de jaarfeesten uit de antroposofie en over het knutselen met de Houtspel knutselproducten die uitgeprobeerd zullen worden door Djoeke haar tweeling van nu 8 jaar oud. 

Maar voordat Djoeke voor ons gaat schrijven is het natuurlijk wel zo leuk om haar een beetje beter te leren kennen. Daarom namen wij haar eerst een interview af waarbij wij haar het wollen hemd van haar lijf vroegen. Lees je mee?

Hoe heet je en wie ben je?

Ik heet Djoeke, 36 jaar geleden werd ik geboren. 

Inmiddels ben ik getrouwd met Wouter. 8 jaar geleden werden onze kinderen geboren, Hugo en lotte. Daarnaast mogen wij tijdelijk voor een jongetje van 4 zorgen dat niet bij ons geboren is. 

Antroposofie is belangrijk in ons leven. De kinderen zitten op de vrije school en thuis proberen we vanuit het voorleven de kinderen de antroposofie te laten voelen en beleven. 

Ik werk als verpleegkundige in een huisartsen praktijk. Mijn hele leven, nou ja, sinds ik 5 ben volg ik ballet lessen. 

Ik ben ongedurig, ongeduldig als het gaat om leuke dingen die komen, open, en positief. 

- Wat is je favoriete seizoen?

De zomer is mijn favoriete seizoen. Veel licht, mensen om mij heen, warmte en lange dagen. Waar ik in de winter moe en loom ben, ben ik in de zomer vol energie en mooie plannen. Ik geniet van het kamperen met ons caravannetje en de heerlijk buitenspelende kinderen. Soms vraag ik me af of ik de enige ben die in de zomer denkt dat de dagen nooit meer anders worden?

- Wat is meer op jou van toepassing: groene vingers of een creatieve duizendpoot?

Creatieve duizendpoot! Groen gaat mij echt niet goed af. Sinds kort lukt het mij om planten in leven te houden. Zaadjes kunnen mijn kinderen gelukkig goed verzorgen, maar ik vergeet ze of verzorg ze 'te goed'. 

Breien, haken, naaien, knippen, plakken, maar vooral koken en fondant taarten maken kan ik goed. Het koken is uit noodzaak ontstaan door mijn voedselallergie, maar ik heb er mijn passie van gemaakt. Nu bak ik taarten voor mensen met voedselallergie. 

- Wat is je favoriete speelgoed merk?

Voor Hugo is mijn favoriete merk Fagus. Die auto's kreeg hij de eerste van opa toen hij 1 werd. Iets wat vroeg, maar op rommelmarkten en op verjaardagen is de collectie uitgebreid. Nog bijna iedere dag speelt hij er mee. Onverwoestbaar en zo fatasievol!

Voor Lotte is dat anders. Zij en ik worden heel erg bij van de Schleich, de regenboog feeen en paarden. Ze staan prachtig in haar kamer en ze maakt de heerlijkste droom verhalen met ze. 

Mijn eigen favoriete speelgoed is Lego. Ik vind het heerlijk om te bouwen. Het liefst zonder de kinderen. Als kind vond ik het maar moeilijk, maar nu ik volwassen ben vind ik het heerlijk. Het liefst bouw ik aan de robot. 

- Welk stuk speelgoed zou je iedereen aanraden?

Oh, dat is een moeilijke. Ik denk dat de Kapla en de houten treinbaan een gedeelde eerste plek hebben in ons gezin. Voor alle leeftijden leuk, er wordt heerlijk gebouwd aan spoor, verhoogt met kapla door mijn jonge mannen. Stations en dorpen worden gebouwd met kapla en treindelen door de dame in huis en samen volgt er prachtig spel. Een verademing om van af de bank naar te kijken tijdens een paar toeren haken.... 

- Wat is jouw ultieme tip aan andere ouders?

Volg je eigen hart, hoor tips aan, hum instemmend, maar trek je eigen pad! 

- waarom schrijf je graag blog's voor onze webshop?

De producten die jullie in de webshop hebben staan inspireren mij altijd weer om nieuwe dingen met de kinderen te gaan doen. Zoals die prachtige gekleurde houten bakjes van Grapat! Die wil toch iedere moeder? Of alle leuke knutselspulletjes. Voor de verjaardag van Juf op school kocht ik een mandela van hout die straalt in de klas. En de geluiden memory die ik met een slechtziend jongetje kon spelen was fantastisch!

Jullie shop heeft vaak net andere dingen dan andere shops, en natuurlijk zijn de eigenaren natuurlijk gewoon heel erg leuke mensen. 

Ontmoet Houtspels gastblogster Djoeke