houten regenboog voorbeelden

De houten regenboog: vanaf het allereerste begin ons absoluut best verkopende product en ook een van Houtspels favorieten. Want, dit op het oog eenvoudige stuk speelgoed, brengt een tal van mogelijkheden. Daarom hielden wij een jaar of vier geleden al eens een houten regenboog maand met elke dag een nieuwe mogelijkheid om met de regenboog te spelen. Alle ideeën ideeën van deze maand verzamelden wij in het artikel "31 grimm's houten regenboog voorbeelden". 

Inmiddels zijn we vier jaar verder, is de regenboog familie onder andere uitgebreid met de houten regenboog pastel en zijn wij bij huize Houtspel nog lang niet uitgekeken op dit fantastische stuk speelgoed. Sterker nog: we hebben de afgelopen jaren weer zoveel inspiratie opgedaan dat we besloten het nogmaals te doen! Daarom hebben we april uitgeroepen tot onze nieuwe houten regenboog maand waarbij wij elke dag een nieuw idee zullen delen via ons Facebook account, ons instagram account en via deze blog. 

En wat is nou leuker dan elkaar te inspireren, daarom vragen we jou om met ons mee te doen! Dit kan door jouw foto's van de door jou gemaakte creaties met ons te delen onder onze Facebook berichten, door de tag #houtenregenboogmaand te gebruiken op Facebook of Instagram of door ons een mailtje te sturen. Wij vinden alles even leuk. En natuurlijk zijn ook nieuwe ideeën die wij nog niet gedeeld hebben van harte welkom, hoe meer hoe beter!

Zitten jullie klaar om aan de slag te gaan? Laten we dan beginnen!

Paaseieren:

houten regenboog voorbeeld paaseieren

Dag 0, gewoon om alvast in de stemming te komen maakten wij deze leuke houten paaseieren. Voor deze houten eieren gebuikten we een houten regenboog, de halve cirkels gekleurd, de nins schijven en ringen mega set en de blauwe muntjes van grapat. 

De eieren zijn zo opgebouwd dat er twee halve boven op de grond liggen met daarop een gekleurde houten schijf en in het midden staat een houten boog rechtop. Daarna hebben we de oppervlaktes versierd met de houten schijven, houten ringen en blauwe muntjes en voilà, onze paaseieren waren er klaar voor!

Paashaas:

houten regenboog voorbeeld paashaas

Dag 1 pasen! Daarom starten wij deze maand met deze leuke paashaas. Voor deze leuke haas gebruikte wij: een regenboog pastel, twee schijven en twee ringen van de nins schijven en ringen mega set als ogen en zes sate prikkers als snorharen. Een erg leuk project om te maken met jouw peuter of kleuter waarbij je vooral goed op de maat van de bogen moet kijken. 

Kuiken uit ei: 

houten regenboog voorbeeld kuiken uit ei

Dag 2 valt gelijk met tweede paasdag. Daarom nog zo'n fijn paas-gerelateerd voorbeeld namelijk dit kuikentje dat uit het ei gekropen komt. Voor dit kuikentje gebruikten wij een houten regenboog, een blauw muntje als oogje en twee gekleurde houten schijven voor het ei. Een heel simpel voorbeeld met een groots resultaat, super leuk om samen te doen met de aller kleinsten!

3D druppel:

houten regenboog voorbeeld 3d druppel

Dag 3: de 3D druppel. Na een paar dagen rustig inkomen gaan we vandaag een iets moeilijkere uitdaging aan. Deze leuke 3 dimensionale houten druppel is te maken met enkel een houten regenboog. De kunst van deze druppel zit hem in het elkaar klemmen van de verschillende bogen. Iets wat misschien lastig klinkt maar gelukkig makkelijker is dan het eruit ziet. Bouw je mee?

3D bloem:

houten regenboog voorbeelden 3d bloem

Dag 4: de 3d bloem. Velen van jullie zullen hem misschien al eens voorbij hebben zien komen op instagram of op Facebook maar wij hadden hem nog nooit geprobeerd en .... dat kan natuurlijk niet! Alles wat we hebben gebruikt is de regenboog pastel, ja echt, that's it! Nou ja, en een heleboel geduld en een ruwe ondergrond zoals een kleed of een dekentje want eerlijk is eerlijk, op het laminaat lukte het niet. 

De truck zit hem in het evenwichtspunt zoeken van de (eerder al opgebouwde) bloem en deze dan op de boog plaatsen. Het ziet er heel moeilijk uit maar ... het viel ons eigenlijk reuze mee. Lukt het jou ook?

Korenhalm:

houten regenboog voorbeelden korenhalm

Dag 5: de korenhalm. Een sierlijk bouwsel dat leuk is voor kinderen om zelf te maken. Voor deze korenhalm gebruikten wij een regenboog pastel en een set bouwblokken groot vierkant van Grimm's (de houten onderplaat op de foto hoort bij deze bouwblokken set). Zet de basis van de korenhalm op de houten ondergrond (of als je een andere blokkenset gebuikt op een kleedje) en zorg ervoor dat de basis redelijk stevig staat door hem te ondersteunen met 1 of twee houten blokken. Nu kun je langzaam de korenhalm op gaan bouwen door steeds twee blokken in het midden te plaatsen en hier een nieuwe boog op te leggen. 

Krab:

houten regenboog voorbeelden krab

Dag 6 van deze houten regenboog maand staat in het teken van de krab. Helemaal niet moeilijk om te maken en daarom zeer geschikt voor de aller kleinsten. Alles wat wij gebruikten was een houten regenboog en twee houten schijven en twee ringen van de nins schijven en ringen mega set van Grapat als ogen. 

3D fiets:

houten regenboog voorbeeld fiets

Dag 7 van onze houten regenboog maand is deze 3D fiets. Een leuke uitdaging die wel een beetje geduld maar vooral een vaste hand (en een stroeve ondergrond) kan gebruiken. Het enige wat je nodig hebt voor deze fiets is een (pastel) kleurige houten regenboog en je kunt gaan bouwen! 

Garage: 

houten regenboog voorbeeld garage

Dag 8 is de garage. Met simpel een houten regenboog en de gekleurde houten schijven van Grimm's maak je de mooiste garages voor je (houten) auto's. Een zeer simpel bouwwerk wat kinderen zelf kunnen maken om daarna urenlang speelplezier te beleven. 

3D beer: 

houten regenboog voorbeeld 3d Beer

Dag 9 van onze houten regenboog maand is de 3D beer. Een leuk bouwwerk waarvoor je alleen een enkele houten regenboog nodig hebt. Het handigste is om eerst de kop op te bouwen en deze daarna voorzichtig op het lijfje met armen te plaatsen. Als laatste zet je de oren op de kop van de beer en klaar is hij! Ziet hij er niet geweldig knuffelbaar uit?

Kangoeroe:

houten regenboog voorbeeld kangoeroe

Dag 10: de kangoeroe. Een leuk figuur wat je kunt neerleggen met enkel een regenboog en 4 blauwe muntjes van grapat als oogjes. Heel leuk om samen te maken met de aller kleinsten of om iets oudere kinderen zelf neer te laten leggen.

Sterke mannen:

houten regenboog voorbeeld sterke mannen 1

houten regenboog voorbeeld sterke mannen 2

Het is dag 11 en vanmorgen kwamen er een 15-tal sterke mannen ons huis binnen gelopen om hun kunstjes met de regenboog te laten zien, wouw!

Alles wat je nodig hebt om zelf de mooiste bouwwerken te maken is het balanceerspel van Bajo en een houten regenboog en je kunt aan de slag gaan. Stapel de bogen van de regenboog op de handen of plaats de mannen met hun benen over de bogen van de regenboog en bouw zo verder: het kan allemaal. 

Verjaardagstaart: 

Houten regenboog voorbeeld verjaardagstaart

Wat is het toch een feestje om deze regenboogmaand met jullie te vieren! En bij een feestje hoort taart, een houten regenboogtaart om precies te zijn! 

Voor deze zeer gezellige decoratie om elke verjaardag of feest mee aan te kleden gebruikte wij: een houten regenboog, gekleurde houten schijven, regenboog nins met gezellige verjaardagsmutsjes en een peg doll omgebouwd tot verjaardagskaarsje houder (de uitgebreide foto werkbeschrijving voor deze peg doll vind je hier). Op elkaar stapelen en klaar is je taart!

3D poppetje:

houten regenboog voorbeeld 3d poppetje

Vrijdag de 13e, die gaan wij met een glimlach tegemoet! Daarom is dag 13 van onze houten regenboogmaand dit 3d poppetje. Alles wat je nodig hebt is een houten regenboog, een beetje geduld en ooh ja, een stroeve ondergrond kan ook helpen. 

Struisvogel:

houten regenboog voorbeeld struisvogel

Dag 14 van onze houten regenboog maand: de struisvogel. Deze leuke vogel ziet er niet alleen heel gezellig uit, hij is ook nog eens super simpel om te maken. Het enige wat wij gebruikte was een houten regenboog, een blauw muntje van Grapat als oogje en twee oranje ragers als pootjes en onze struisvogel was klaar om de wereld te gaan ontdekken. 

In balans:

houten regenboog voorbeeld in balans

Dag 15 van onze houten regenboog maand (op de helft alweer) vraagt om een beetje rust in hoofd en lichaam. Krijg jij dit ook voor elkaar? Dan mag ook jij je in balans noemen :)

Alles wat je nodig hebt voor deze uitdaging is een houten regenboog, een stroeve ondergrond en een vaste hand en je kunt aan de slag. Lukt het niet? Soms helpt het om de bogen op de raakvlakken met een natte doek een beetje vochtig te maken zodat hij net een beetje ruwer wordt. 

Liefde: 

houten regenboog voorbeeld liefde

Dag 16 staat in het teken van liefde. Liefde voor de houten regenboog en alle mogelijkheden die dit heerlijke speelgoed heeft. Daarom maakten wij met behulp van een houten regenboog en een houten regenboog pastel dit mooie hartje. Niet moeilijk om te maken maar zeer doeltreffend om je liefde te uiten. 

Daar zit muziek in:

Houten regenboog voorbeeld viool sleutel

Dag 17, daar zit muziek in! Daarom legden wij vandaag met behulp van een houten regenboog en blokken uit de bouwblokken set groot vierkant deze viool- of g-sleutel. Gewoon, omdat het kan :) Kan jij deze sleutel en misschien ook de andere sleutels maken? Laat het ons zien! 

3D spiraal: 

houten regenboog voorbeeld 3d spiraal

Dag 18 van onze houten regenboog maand staat in het teken van de 3d spiraal. Een niet al te moeilijk bouwwerk met een groots resultaat. Alles wat je nodig hebt is een houten regenboog en je kunt aan de slag. Lukt het jou ook deze spiraal te bouwen?

Palmboom:

houten regenboog voorbeeld palmboom

Ooooh wouw, een tropische dag in april, dat vraagt om een tropisch voorbeeld. Daarom is dag 19 van onze houten regenboog maand de palmboom. Deze leuke boom is te maken met enkel een houten regenboog (in dit geval de pastel versie), een stroeve ondergrond en een beetje geduld. Om te zorgen dat de bladeren boven de stam hangen plaats je eerst de kleinste boog op de stam om daarna de andere bogen als bladeren erop de leggen. 

Nijlpaard:

houten regenboog voorbeeld nijlpaard

Dag 20 van onze houten regenboog maand is dit vrolijke nijlpaard. Leuk om neer te leggen voor kleintjes en je hebt er maar heel weinig voor nodig, alleen een houten regenboog en twee blauwe muntjes van Grapat als oogjes. Zie je hem al door je kamer wandelen?

Bloem:

Houten regenboog voorbeeld bloem

Dag 21 van onze houten regenboog maand is de bloem. Deze vrolijke lentebloem maak je door twee houten regenbogen te gebruiken en je kunt de bogen neer gaan leggen. Is het geen schatje?

3D boom:

houten regenboog voorbeeld 3d boom

Dag 22 van deze maand staat in het teken van de 3D boom. Veel heb je niet nodig: een pastel regenboog en een stroeve ondergrond is genoeg. Maar het is wel een aardige uitdaging om deze boom goed neer te zetten.

Het geheim zit hem in een stevige basis: deze maak je door de (in ons geval) groene en lichtpaarse boog te klemmen tussen de geel en oranje boog. Wanneer dit goed gaat heb je een vrij stevig stuk dat je rechtop kunt zetten. Nu kun je voorzichtig de volgende grote (roze) stukken in de boom plaatsen. De kleine bogen worden daarna als versiering er verder op gezet. 

Vlinder:

houten regenboog voorbeeld vlinder

Op dag 23 komt deze vrolijke vlinder ons voorbij terwijl ze van bloem naar bloem vliegt. Alles wat je nodig hebt is een (pastel) regenboog en twee witte ragers + twee blauwe muntjes van Grapat als voelsprieten. Super leuk om samen met de aller kleinsten neer te leggen. 

3D olifant:

houten regenboog voorbeeld 3d olifant

Dag 24 staat in het teken van deze parmantige 3D olifant, kijk hem eens staan. Veel heb je niet nodig, een houten regenboog en een stroeve ondergrond is genoeg. Het geheim van deze olifant zit hem in de oren. Eerst maak je een cirkel door de twee bogen voor het hoofd in elkaar te klemmen. Voor de oren klem je daarna twee kleinere bogen om het hoofd heen waarna je de olifant voorzicht op kunt gaan bouwen. Als laatste schuif je het blok die de ogen voorstelt met beleid tussen de oren en voilà, je olifant staat!

Vissen:

houten regenboog voorbeeld vissen

Op dag 25 van onze houten regenboog maand komt er een school vissen voorbij zwemmen. We maakten deze vissen met een houten regenboog van Grimm's en wat schijven en ringen van de nins schijven en ringen mega set van Grapat. Zwemmen de vissen ook jouw kamer door?

3D draak:

houten regenboog voorbeeld 3D draak

Dag 26 staat in het teken van deze stoere 3D draak. Een super leuk bouwwerk waar je wel wat ruimte voor nodig hebt :)

Voor deze draak gebruikten wij een pastel regenboog, het stapel element vuur en de gekleurde houten schijven van Grimm's. Om de draak in jouw kamer te laten verrijzen bouw je eerst met de houten regenboog de basis op en versier je hem daarna met de houten vlammen van het stapel element vuur en leg je voorzichtig de vleugels van de draak neer. 

Muisje:

houten regenboog voorbeeld muisje

Dag 27, fijne koningsdag iedereen! Vandaag komt dit muisje in onze houten regenboog maand voorbij getippeld. Alles wat we gebruikten was een houten regenboog, een paar sate prikkers als snorharen en twee blauwe muntjes van Grapat als oogjes en voilà, het muisje was klaar.  

Vuurspuwende draak:

houten regenboog voorbeeld vuurspuwende draak

Dag 28 is de vuurspuwende draak. Hij ziet er misschien gevaarlijk uit maar het is een schatje hoor. 

Voor deze draak gebruikten wij enkele bogen van de houten regenboog, twee gekleurde houten schijven en een stapel element vuur van Grimm's. Daarbij gebruikten wij een schijf en een ring van de nins schijven en ringen mega set en de groene kegeltjes van Grapat als respectievelijk het oog en de stekels. 

3D roos:

houten regenboog voorbeeld 3d roos

Dat is hem dan, het ena laatste voorbeeld, dag 29. Vandaag bouwen we de 3D roos. Alles wat je nodig hebt is 1 houten regenboog en een beetje geduld. Het handigste is om de roos plat op de grond op te bouwen en daarna (met een beetje beleid) om te draaien tot hij rechtop staat, succes!

3D flamingo:

houten regenboog voorbeeld 3d flamingo

Dit is hem dan: dag 30, de laatste dag (of toch niet?). Vandaag bouwen we de 3D flamingo. Voor ons het lastigste bouwwerk dat deze maand voorbij kwam. Werkelijk uren zijn we ermee bezig geweest totdat, toen we het bijna op wilden geven, het toch lukte. 

Veel heb je niet nodig voor deze flamingo: een (pastel) regenboog en een ietwat stroeve ondergrond is genoeg. De truck voor het opbouwen van deze flamingo is eerst de basis plat te maken (door de bogen met enig beleid in elkaar te drukken) en als deze stevig is het geheel neer te zetten en met de andere bogen aan te vullen. Succes!

Koala: 

houten regenboog voorbeeld koala

Verzoekjes..... Hoewel de houten regenboog maand vandaag officieel voorbij is kregen wij deze maand een aantal verzoekjes zoals deze koala. Dat is een uitdaging die wij niet aan ons voorbij konden laten gaan daarom bij deze een extra regenboog voorbeeld. Deze koala maakten wij met een houten regenboog en twee blauwe muntjes van Grapat als oogjes. 

Giraffe:

houten regenboog voorbeeld Giraffe

Verzoekjes deel twee. En er kwam nog een verzoekje binnen, namelijk of we ook een Giraffe konden bouwen. Het was even een uitdaging maar uiteindelijk is het (naar onze mening) gelukt. Voor deze giraffe gebruikten wij twee houten regenbogen (zowel de gewone als de pastel regenboog). Daarbij gebruikten wij een boog van de blauwe bruggenset als onderkant van de kop en een aantal dingen van de nins schijven en ringen megaset zoals een schijf en een ring als oog en een rode nin als hoorn.