kerststukje hertjes

Niets is leuker dan je eigen kerst decoratie maken. In deze blog vertellen we stap voor stap hoe jij dit kerststukje met hertjes in een oogwenk zelf maakt. Kijk naar de foto beneden en knutsel met ons mee. 

1. Leg de benodigdheden klaar. Voor dit kerststukje gebruikten we: een groene krans (zelfgemaakt of kant en klaar uit het tuincentrum het kan allebei) welke we legden op een houten bord van houtspul, sate prikkers, 2 sets knutsel dennenboompjes, groene verf en een kwastje, een boormachine met boortje, een lijmpistooltje, twee slanke kaarsjes (kies hiervoor bijvoorbeeld de bijenwas kaarsjes slank), een zijkniptang of sterke schaar, 3 kleine borstel dennenboompjes en 1 grotere, een herten kalfje van bumbu toys en een herten kalfje etend van Bumbu toys.  
2. Pak een boortje welke net iets groter is dan de doorsnede van de sate prikkers (ik gebruikte er een van 3,5 mm) en boor hiermee een gaatje onderin de knutsel dennenboompjes. Doe daarna een beetje lijm uit het warm geworden lijmpistooltje op het uiteinde van de saté prikker en lijm deze vast in het boompje. 
3. Verf de boompjes groen. Voor een speels effect is het leuk om de boompjes allen een andere tint te geven. 
4. Tijd om je krans op te bouwen. Steek aan een kant de knutsel dennenboompjes in de krans. Zorg er hierbij voor dan ze allen op een andere lengte zijn afgeknipt met de schaar of zijkniptang voor een speels hoogteverschil. Steek de borstel dennenboompjes tussen de knutsel dennenboompjes. Tegenover de boompjes op de krans plaats je de kaarsjes. Plaats nu de twee hertjes aan de voorkant in het groen en voila, klaar is jouw eigen kerstkrans waarmee jij tijdens de kerst hoge ogen zult gooien! 

knutsel een kerststukje met hertjes

Comments (0)

No comments at this moment
Product toegevoegd aan verlanglijst