miniatuur kerstwereld

Ben jij op zoek naar nog een leuk knutselproject voor de kerst? Wat dacht je van dit miniatuur kerstwereldje dat je niet alleen neer kunt zetten maar ook op kunt hangen. Super leuk om te maken met of voor kinderen. Benieuwd hoe we te werk gingen? Kijk naar de foto onderaan de pagina en lees met ons mee. 

1. Leg alle producten klaar. Voor deze miniatuur kerstwereld gebruikten wij: het kleinste houten huisje van de wandplank huisjes, een mini deurtje, een peg doll kabouter, een miniatuur slee, een lichtsnoer stolp, een lijmpistooltje, vilt in diverse groen-, roodtinten, geel en in wit, een geel mini pompommetje, een mini schaartje, een kerstboom, nepsneeuw, een ijzerdraadje, lijm, (acryl) verf, blauw papier en twee fijne kwastjes en een sate prikker. 
2. Beplak eerst het huisje aan de binnenkant. De zijkanten, achterkant en bovenkant beplak je met blauw papier met gewone hobby lijm. De onderkant beplak je met wit vilt zodat het huisje al een lekker winterse uitstraling krijgt. Wanneer je de hobby lijm op het papier doet zal dit een beetje een bobbelig resultaat geven, dit trekt vanzelf strak als de lijm droogt. 
3. Schilder nu het deurtje rood met de verf.
4. Beschilder de peg doll. Gebruik hiervoor een fijn kwastje zodat je precies kunt werken. 
5. Van het gele vilt knip je een sjaaltje voor de peg doll. 
6. Maak van het ijzerdraadje een kransje voor op de voordeur. Dit doe je door het ijzerdraad steeds om zichzelf te draaien zodat er een vrij stevig kransje ontstaat. 
7. Van het vilt in groentinten en bordeaurood vilt knip je super kleine blaadje. 
8. Wanneer je alle blaadjes hebt pak je het warmgeworden lijmpistooltje erbij. Doe een heel klein beetje lijm op de krans en druk met een sateprikker het blaadje op de goede plaats. Ga hier mee door tot je ongeveer 2/3e van de krans beplakt hebt. Plak daarna met het lijmpistooltje het gele pompommetje op de peg doll zijn muts en kleed hem met het sjaaltje aan. Ook plak je het met lijmpistooltje nog een klein strookje wit om het kransje om de krans op te kunnen hangen aan de deur. Alle onderdelen zijn nu klaar. 
9. Kleed je mini wereld aan. Het lichtsnoertje draai je in de kerstboom en de onderkant verstop je achter de kerstboom. Het deurtje maak je vast aan de achterkant van het huisje met de krans die je aan de voordeur hangt. De peg doll en de slee komen voor het huisje. De zijkanten krijgen nog wat extra sneeuw en .... klaar is je miniatuur kerstwereld!

miniatuur kerstwereld knutselen

Comments (0)

No comments at this moment
Product toegevoegd aan verlanglijst