Stolp met Sint en Piet knutselen

Pepernoten bakken, liedjes zingen, schoentjes zetten, surprises knutselen, dichten tot je erbij neervalt, Sinterklaas decoratie in hoekjes en gaten, de Sinterklaas periode is in volle gang! Voor iedereen die nog wat Sinterklaas decoratie kan gebruiken hebben we nog een knutseltip voor jullie! In deze blog vertellen we stap voor stap hoe je deze leuke stolp met Sint en Piet zelf kunt maken. Benieuwd hoe? Kijk naar de foto hieronder en lees met ons mee. 

1. Leg alle benodigdheden klaar. Voor deze Sinterklaas stolp heb je nodig: 2x peg doll rond middel, 1x stolp, 1x lijmpistooltje, (acryl) verf in wit en zwart, Vilt in wit en zwart, een potlood, een sate prikker, kwastje, silk clay goud, glitterlijm goud en een kwastje.
2. Teken met potlood de peg dolls af. Voor Sint teken je een baard en een soort venstertje in het gezicht. Bij Piet teken je een kraagje en de haren af.
3. Maak van de klei een staf en laat deze drogen.
4. Meet met zwart vilt de maat van de mijter af. Dit doe je door het vilt om het hoofdje te vouwen en dan bij het punt waar het vilt elkaar raakt een knipje met de schaar te zetten.
5. Vouw het afgemeten stuk vilt dubbel en knip er de vorm van een mijter uit.
6. Knip nu uit het zwarte vilt de mantel van Sinterklaas.
7. Als laatste knip je uit het zwarte vilt een rondje van ongeveer zo groot als de onderkant van de peg dolls als Pietenmuts en uit het witte vilt een klein veertje.
8. Met de glitterlijm maak je een kruisje op de mijter. Laat deze daarna goed drogen.
9. Schilder met witte verf de haren en baard van de Sint en de kraag van de Piet (je hebt ongeveer 2 lagen nodig).
10. Als het wit droog is kun je met zwarte verf het lijfje en de haren van Piet schilderen. 
11. Schilder de onderkant van de stolp ook zwart. 
12. Alles droog? Schilder dan nu de details op de peg dolls. Het handigst is om hiervoor een sate prikker te gebruiken. De stompe kant gebruik je om de knopen op het lijfje van Piet te "stempelen", de punt voor de oogjes en mondjes op de Peg dolls. 
13. Lijm met het warm geworden lijmpistool de vilten onderdelen op de Sint en Piet. De piet krijgt op zijn hoofd de muts met daarop de veer. Sint krijgt zijn mantel om en zijn mijter op zijn hoofd.
14. Lijm de hard geworden staf vast op de Sint en zet Sint en Piet in de stolp en klaar ben je!

stap voor stap sinterklaas stolp

Comments (0)

No comments at this moment
Product toegevoegd aan verlanglijst